Dėl dvaro nuomos rinkosi į neeilinį posėdį

Antradienį buvo sušauktas neeilinis rajono savivaldybės tarybos posėdis dėl vasario 24 d. priimto sprendimo, susijusio su Gelgaudiškio dvaro sodybos operatoriaus nuomos pagrindais, pakeitimo.

Šakių rajono savivaldybės administracijai paskelbus viešąjį konkursą dėl Gelgaudiškio dvaro sodybos dalies nuomos, gauti paklausimai su prašymu patikslinti konkursinius dokumentus. Komisija, išnagrinėjusi gautus paklausimus, nusprendė, kad kai kurie konkurso sąlygų reikalavimai yra pertekliniai, detalios finansinės ataskaitos turi būti teikiamos tik iki to laiko, kol bus įvykdyti esminėse sąlygose numatyti rodikliai, be to, tikslinami punktai, kurie, komisijos manymu, riboja konkurenciją.
 
Kaip tarybos nariams kalbėjo rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas, sprendime buvo pakeisti ir papildyti keli ne tokie reikšmingi punktai ir papunkčiai bei pridėtas dar vienas esminis punktas dėl situacijos pasikeitimo neįvykus Gelgaudiškio dvaro sodybos operatoriaus atrankos konkursui. Patikslinime numatyta – išnuomoti visas Gelgaudiškio dvaro sodybos pagrindinių rūmų patalpas su atidedamąja sąlyga. Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ ir Gelgaudiškio kultūros centro pagal turto panaudos sutartis naudojamos patalpos, pasibaigus panaudos sutarčių terminui arba jas nutraukus anksčiau termino sutartyse nustatyta tvarka, bus perduotos nuomininkui atskiru perdavimo-priėmimo aktu. Taip pat Gelgaudiškio kultūros centrui numatyta galimybė dvare vykdyti kultūrinę veiklą, tai suderinus su nuomininku. Dar vienas esminis papildymas – pasibaigus projekto „Gelgaudiškio dvaro amatų centras II“ įsipareigojimų galiojimo terminui ir nutraukus turto panaudos sutartį tarp rajono savivaldybės ir „Atgaivos“, šiam bendruomenės centrui planuojama suteikti kitas patalpas. Tiesa, „Atgaivos“ pirmininkas Artūras Varankevičius pasirašė sutikimą, kuriame nurodoma, jog jis neprieštarauja, kad „Atgaivai“ būtų suteiktos kitos dvaro patalpos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.