Sau ir kažkam

rastupkeviciuteRugsėjo 30 dieną Šakių viešojoje bibliotekoje vyko Marytės Rastupkevičiūtės pirmosios knygos „Sau ir kažkam“ sutiktuvės.
 
Nuotr. M. Rastupkevičiūtė viliasi, kad ši knyga yra pirma, bet ne paskutinė.
 
Bibliotekos darbuotoja Lina Eringienė negailėjo gražių žodžių poezijos knygos autorei. Rajono literatų klubo „Lygumų šaltinis“ narės netgi sukūrė poetinę kompoziciją – viso renginio metu svečiams skaitė M. Rastupkevičiūtės poeziją, ją apipindamos savo įžvalgomis.

Pasveikinti knygos autorės susirinko draugai, rajono bibliotekų darbuotojos, mero pavaduotoja R. Rauktienė, Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius ir kultūros centro direktorė Laima Mockevičienė, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja A. Kasparevičienė. Visi M. Rastupkevičiūtę apibūdino kaip labai talentingą, niekad nesiskundžiančią ir savikritišką asmenybę. Knygos autorė domisi ne tik eilėraščių kūryba, jai patinka krepšinis, kelionės, mėgsta lankytis kultūriniuose renginiuose. M. Rastupkevičiūtė taip pat renka žymių žmonių autografus, kolekcijoje turi J. Marcinkevičiaus, V. Adamkaus, A. Brazausko, R. Adomaičio įrašus.

Knygos autorė yra pelniusi prizines vietas ir apdovanojimus konkursuose „Žydinčios vyšnios šakelė“, „Aštriu žodžiu“, jos kūryba dažnai spausdinama „Ūkininko patarėjuje“, „Kaimo laikraštyje“.

Knygos pristatymo metu nuskambėjo ir autorės žodžiais sukurta daina, kurią atliko Inesa Bagdanavičienė.

Kodėl ant knygos viršelio puikuojasi kregždė? Autorė pasakojo, jog kurį laiką niekaip neišsirinko, kokia iliustracija papuoš jos knygą, bet po kiek laiko suprato, jog kregždė geriausiai atspindės ją pačią. „Rašiau ir galvojau, na ir pričiulbėjau, kaip kregždės čiulba, taip ir aš neatsilieku nuo jų“,- viršelio iliustracijos atsiradimą prisiminė M. Rastupkevičiūtė. Visas knygos iliustracijas  piešė autorės dukterėčia.

Susirinkusiųjų įteiktos gėlės ir dovanos renginio netilpo „kaltininkės“ glėbyje. Autorė dėkojo visiems atvykusiems ir sakė nuoširdžiai tikinti, jog tai ne paskutinioji jos parašyta knyga.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.