Bunikių kaimo laukuose šeimininkavo galinga ūkininkų technika

artojasPraėjusį šeštadienį, spalio 11 dieną,  Bunikių kaime surengtas geriausio Zanavykų artojo konkursas. Šio visą Kidulių seniūniją išjudinusio įdomaus renginio iniciatoriai - Bunikių bendruomenė „Kregždantė“.
 
Nuotr. Artojų varžybose pagal suartos vagos gylį, tiesumą ir ražienos užvertimą geriausiai buvo įvertintas ir pirmąją vietą laimėjo kidulietis Tautvydas Žemaitis.
 
Rudeniškai šiltas oras ir sausa dirva konkurso dalyviams žadėjo sėkmingą ir sklandų arimą. Artojams teko ne tik tiesiai suarti vagas, bet ir pakeisti priekabos ratą, atlikti kitas užduotis. Vyriausiasis konkurso teisėjas, Kidulių seniūnas Mindaugas Mykolaitis skyrė papildomo laiko tam, kad dalyviai galėtų sureguliuoti agregatus, juos išbandyti specialiai skirtuose plotuose. Po pusvalandžio  visi konkurso dalyviai  jau stovėjo prie starto linijos.

Pirmiausia kiekvienas artojas buvo vertinamas pagal suartos vagos gylį, tiesumą, ražienos užvertimą. Šioje rungtyje pirmą vietą laimėjo kidulietis Tautvydas Žemaitis, o antrąją ir trečiąją vietas pasidalijo kidulietis Rokas Žemaitis ir Petras Mockaitis iš Bunikių kaimo.

Kita artojų rungtis - priekabos su neužfiksuotu priekiniu tiltu statymas į nurodytą vietą. Tai, anot pačių  artojų, buvo viena iš sunkesnių užduočių. Reikėjo įveikti greičio ruožą, apsisukti ir atbuline eiga įvaryti priekabą  į „garažą”. Sumaniausias buvo ir pirmąją vietą laimėjo Audrius Žemaitis, antrasis - Ramūnas Sinkevičius, trečiasis - Juozas Dimaitis. Visi prizininkai - kiduliečiai.

Priekabos rato keitimo rungtyje konkurso dalyviams reikėjo pademonstruoti jėgą ir greitį. Stasys Beržvinskas iš Bunikėlių laimėjo pirmąją vietą, nuo jo nedaug atsiliko Regimantas Bauža iš Bunikių, o trečioji vieta atiteko Petrui Mockaičiui iš Bunikių kaimo. Patiems mažiausiems šventės dalyviams taip pat buvo pasiūlyta įdomi rungtis – jiems teko į garažą įvaryti  visureigį. Radijo bangomis valdomas automobilis turėjo įveikti tikrai nemažai  kliūčių.

„Šis renginys sutvirtino mūsų bendradarbiavimą su Kidulių bendruomene “Vinkšnupis” ir Kidulių seniūnija” , – sakė  Bunikių bendruomenės “Kregždantė” pirmininkė Jolita Beržvinskienė.  Pasak  jos, džiugina tai, kad renginyje dalyvavo daug jaunimo, sugebančio valdyti modernią ir galingą žemės ūkio techniką. „Tai  -mūsų ūkių sėkmingos veiklos garantas”, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė. „Dalyviai patenkinti, vadinasi, renginys tikrai pavyko”, – pastebėjo ir Kidulių bendruomenės “Vinkšnupis” pirmininkė Zita Janulaitienė. Akivaizdu, kad gražus kaimo bendruomenių ir seniūnijos bendradarbiavimas gali duoti tikrai puikių rezultatų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.