Širdžių gerumas pildo vaikų svajones

sirdziu gerumasPraėjęs sekmadienis Šakių ir Sintautų Vaikų dienos centrų vaikams buvo išskirtinis – juos aplankė didelių širdžių žmonės, pildantys vaikų svajones, gyvenantys ne šalia mūsų, o Kaune, Trakuose, Vilniuje. Pavasarį užsimezgusi draugystė peraugo į nuoširdų bendradarbiavimą.
 
Nuotr. Didelių širdžių žmonės ėmėsi globoti Šakių ir Sintautų Vaikų dienos centrų vaikus.
 
Jei senovės lietuviai tikėjo, kad visą gėrį į namus atneša kaukučiai, o krikščioniškajame pasaulyje svajones pildo angelai, tai mūsų amžiuje gerus darbus daro didelių širdžių žmonės. Tokie šiandien atrado ir nuoširdžiai bendrauja su mūsų rajono Dienos centrus lankančiais vaikais.

Pirmą kartą į Sintautus atvykusius svečius „Gelbėkit vaikus“ Šakių vaikų dienos centro direktorė Jūratė Arštikaitienė supažindino su Dienos centrų veikla ir juos lankančiais vaikais. Didžiųjų draugų lyderis vilnietis Povilas Petrauskas susirinkusiems pristatė naujo projekto, kuris startuos jau  nuo Naujųjų metų, idėją - kiekvienas geros valios žmogus skirs 9,99 euro per mėnesį Dienos centro vaikų tobulėjimui finansuoti. Galima sakyti, kad Povilo šeima, šį projektą pradėjo jau nuo šių metų rugsėjo mėnesio. Ji apmoka vienos talentingos mergaitės mokymąsi Šakių rajono meno mokykloje.

Vėliau svečiai bendravo su vaikais, kartu darė koležus, kuriuose išsakė savo svajones. Pasak J. Arštikaitienės, dalis jų išvažiuodami jau žinojo, kurio vaiko popamokinę veiklą norės finansuoti, su juo bendraus ir padės nepasiklysti nelengvame gyvenimo kelyje, kuriame neretai trūksta tinkamo pavyzdžio augti ir tobulėti.

Pasivaišinę pyragais ir gardžia arbata, vaikai ir jų svečiai bendravimą pratęsė Šakių baseine, kuriame jau pusmetį vaikai lanko plaukimo pamokas. „Mane žavi jaunų žmonių tikrumas, noras dalintis geriausiu, ką jie turi, - širdžių šiluma, dėmesiu, meile, - kalbėjo Šakių Vaikų dienos centro direktorė. - Jei tik visi suvoktume, kad viskas, ką mes pasiunčiame į pasaulį mums grįžta dvigubai ir dar su kaupu, aplinkui būtų vien užuojauta, nuoširdumas ir daug daug meilės.“
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.