„Sėkmės istorijas“ Kiduliuose tęsė A. Čiupkovas

ciupkovasSekmadienio popietę Kidulių dvaro salėje įvyko dar vienas projekto „Sėkmės istorijos“ susitikimas. Šį kartą į svečius atvyko Anatolijus Čiupkovas, nusipelnęs Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ žaidėjas.
 
Nuotr. Tęsiant Kiduliuose vykstantį „Sėkmės istorijų“ ciklą, šįkart renginyje svečiavosi nusipelnęs Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ žaidėjas A. Čiupkovas.
 
Praeityje garsus krepšininkas, o dabar - Lietuvos krepšinio veteranų lygos viceprezidentas sakė, kad iki šiol didelę jo gyvenimo dalį užima krepšinis, bet ne tik jis. Vos pristatytas svečias pareiškė, kad kalbėtis gali ir nori apie viską: politiką, verslą, gyvenimą...

Noriai kalbėdamas apie savo karjerą A. Čiupkovas pradėjo tuo, kad sportavo nuo vaikystės. Svečias garsiai svarstė gal  būtent žiemą žaidimas lauke jį užgrūdino. Jis prisipažino, kad į „Žalgirį“ buvo pakviestas dėl puikios fizinės formos. A. Čiupkovas neslėpė, jog baiminosi dėl savo ateities krepšinyje, todėl sustabdęs krepšininko karjerą, baigė mokslus. Tapęs inžinieriumi, kaip pats sakė, daug metų praleido gamyboje. Tačiau ir tuo metu neapleido krepšinio, žaidė studentų lygoje, o vėliau vėl buvo pakviestas į „Žalgirį“.

 „Esu Lietuvos žmogus. Noriu, kad visi gražiau, geriau gyventume,“ – nuoširdžiai sakė A. Čiupkovas pridurdamas, kad ir Škotijoje mokslus kremtančiam anūkui liepia grįžti į Tėvynę, nes taip reikia. Jis tiki lietuvių talentingumu, dvasingumu.

Publikos paklaustas apie teisėjų objektyvumą sporte, svečias liūdnai patvirtino, kad yra tekę „žaisti ir prieš komandą, ir prieš teisėjus“. A. Čiupkovo teigimu, kad ir koks aukštas krepšinio lygis Lietuvoje, teisėjavimas tokio lygio dar nepasiekęs. Esą ir kitose šalyse situacija tokia pati.

Prasidėjus kalbai apie A. Sabonį A. Čiupkovas akimirką susimąstė: „Galiu pasakyti daug gražių žodžių“. Jo manymu, toks talentas gimsta kartą per šimtmetį. Sabonis – ne tik krepšininkas, kuris garsina Lietuvą, bet ir puikus žmogus.

Atkūrus Nepriklausomybę, A. Čiupkovas septyniolika metų aktyviai kūrė Lietuvos krepšinio veteranų judėjimą. Jis kasmet dalyvauja Pasaulio ir Europos krepšinio veteranų čempionatuose. Yra daugkartinis šių varžybų nugalėtojas ir prizininkas, pasaulio krepšinio veteranų federacijos (FIMBA) valdybos narys.

Svečias atsivežė prezentaciją „Kaip išmokti būti laimingu?“ su nuotraukomis iš 2012 metais vykusių Londono parolimpinių žaidynių. Pasakojo, kad stebint tokias varžybas reikia ypatingo jautrumo. Čia neįgalūs sportininkai siekia bet kokia kaina parodyti, ką gali.

Tradiciškai paprašytas sėkmės recepto, svečias teigė tokio neturįs. Pasakojo, kad dažnai padavėjos paklaustas: „Gal ko trūksta?“, atsako: „Laimės.“ Mat malonu būtų ją taip paprastai gauti, tačiau jo patirtis rodo, kad svarbiausia stengtis labai gerai daryti tai, ką pasirinkai, kad ir kas tai bebūtų. Gerai išmokti ir įsigilinti. „Patys turite pasirūpinti savimi, savo šeima, vaikais...“ – baigė svečias dar kartą pabrėždamas, kad prie sovietinės valdžios viskas buvo paduota, o dabar esame laisvi ir reikia ta laisve naudotis atsakingai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.