Tautodailininkė E. Ruzgienė – Adomo Varno premijos laureatė

Gegužės 2 dieną jau 18-ąjį kartą išrinktas Joniškio rajone organizuotos respublikinės Adomo Varno vardo tautodailininkų tapybos darbų parodos–konkurso laureatas. Šį titulą ir premiją į Šakius parsivežė ilgametė įvairių parodų dalyvė Elena Ruzgienė.
 
Joniškio rajono savivaldybės įsteigtą Adomo Varno premiją 93 – ejų tautodailininkei E. Ruzgienei įteikė Lietuvos tautodailininkų sąjungos pirmininkas ir parodos darbų vertinimo komisijos vadovas Jonas Rudzinskas. Jo sveikinimus palydėjo susirinkusiųjų palaikomieji šūksniai ir gausūs plojimai.

Adomo Varno tautodailės darbų parodoje – konkurse šakietė dalyvavo jau penktąjį kartą. Savo darbais ji sugrįžta į vaikystės laikus ir tapo savo prisiminimus apie lietuvišką kaimą. Viename paveiksle matosi medinė rąstų troba, juosiama žiedais apsipylusių piliarožių, kitame - pakvimpa namine duona, trečiame - močiutė, palinkusi prie verpimo ratelio.

Prieš penkerius metus E. Ruzgienė pelnė respublikinės liaudies meno parodos Aukštaitijos regiono laureatės vardą ir „Aukso vainiką“. Be to, ji yra tapusi Mažosios Lietuvos menininkės Lidijos Meškaitytės konkurso laureate, laimėjusi antrą vietą tapybos darbų, skirtų Jonui Mačiuliui–Maironiui, konkurse.

Už tautodailės tradicijų puoselėjimą ir Šakių krašto garsinimą 2011 metais jai suteiktas Šakių garbės pilietės vardas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.