Plenere dalijosi meno receptu

pleneras gelgaudiskyjeRugpjūčio 5-14 dienomis Gelgaudiškio kultūros centras organizavo plenerą „Meno receptas 2“. Jo metu Gelgaudiškio dvaro erdvėse vyko įvairūs meniniai užsiėmimai.
 
Nuotr. Pirmąją plenero „Meno receptas“ dieną gelgaudiškiečiai mokėsi pilstyti įvairiausių spalvų smėlio mandalas.
 
Šio projekto šūkis – „Menas gerina mūsų sveikatą!“ Plenero idėja – skatinti dalyvių kūrybinę veiklą ir atskleisti jos gerąjį poveikį sveikatai. Visų šio projekto renginių tikslas – suburti gelgaudiškiečius ir miestelio svečius atgyjančiame dvare ir miestelyje, skatinti turiningai leisti laisvalaikį, kūrybinį bendradarbiavimą bei asmeninį tobulėjimą.

Pirmąją plenero dieną susirinkusieji kartu su Egle Juškevičiūte mokėsi pilstyti įvairiaspalves smėlio mandalas. Antroji plenero diena buvo taip pat puiki – gelgaudiškiečiai kartu su Reda Gailiūnaite iš vilnos vėlė nuostabias poniškas skrybėlaites, kurių vėlimo procesą tęsė ir kitą dieną. Po dienos darbų visi susirinkusieji būriavosi terasoje, kur šoko, trypė ir dainas dainavo Audronės Adomaitienės vedamoje vakaronėje. Gelgaudiškiečiai išmoko daugybę lietuvių liaudies šokių: „Lelinderį“, „Granksverą“, „Pliauškutį“, „Pipirą“, „Lukšių polką“ ir kt., iš širdies traukė įvairias lietuvių liaudies dainas.

Trečiąją veiklų dieną po skrybėlaičių vėlimo buvo surengtas pirmasis protmūšis Gelgaudiškio dvare – „Zanavykas žino“. Protmūšio dalyviai pasitikrino, kaip gerai pažįsta Zanavykų kraštą. Plenero organizatoriai užtikrintai teigė, kad tai tikrai ne paskutinis protmūšis Gelgaudiškyje. Ketvirtoji plenero diena įdomumu neatsiliko nuo praėjusių – susirinkusieji mokėsi tapyti ant šilko (šią pamoką gelgaudiškiečiai tęsė ir kitą dieną), o vėliau buvo kviečiami į grožio procedūrų pamoką, kuri, kaip ir dera tikėtis, itin sudomino moteris. Pleneras neapsiėjo ir be kino po atviru dangumi, tapybos ant vandens bei puokščių komponavimo pamokos, kurios metu buvo ruošiamasi Žolinei – šią dieną Gelgaudiškis tradiciškai pasipuoš gėlių fejerverkais.

Šiandien, prieš didžiąją Žolinės šventę, projektą užbaigs muzikos vakaras „Gelgaudiškio dvare groja mūsų vaikai, o mes labai norėjome groti...“, kuriame profesionaliai ir mėgėjiškai muzikuojantys gelgaudiškiečiai ar kitaip su miesteliu susiję atlikėjai koncertuos dvaro prieigose. Ypatingą vakaro atmosferą sukurs neseniai sutvarkytos dvaro parko dalies apšvietimo įžiebimas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.