Gitaristai dalijosi prisiminimais

danielius gitarosJau tapo tradicija, kad kasmet į sodybą „Bičnamis“ renkasi gitarų muzikos gerbėjai. Tačiau šįmet, liepos 7d., čia vyko ne tradicinis respublikinis gitaristų - bardų festivalis, o 15 metų vykusių bardų festivalių dalyvių susitikimas.
 
Nuotr. Gitaristų klubo vadovas Arūnas Danielius dalijosi su gitaristų – bardų festivalių dalyviais per 15 metų sukaupta patirtimi ir prisiminimais.
 
Pasak vieno iš renginio sumanytojų ir organizatorių, sodybos šeimininko Arūno Danieliaus, pirmasis festivalis buvo surengtas dar 2000 m. Per 15 metų vykusius festivalius gitaristai patyrė daug įdomių įspūdžių bei išgyvenimų, tad šiais metais klubas nusprendė nebeorganizuoti šešioliktojo festivalio, o susirinkti ir pasidalinti prisiminimais.

„Šiuo metu Šakių gitaristų klubas vienija 20 narių, iš kurių 10 yra aktyvūs, o yra buvę net 48 nariai, tačiau laikas ir aplinkybės gerokai pakoregavo mūsų klubo veiklą“, - prisimena klubo vadovas A. Danielius.

Į susitikimą atvyko 10 anksčiau festivaliuose dalyvavusių gitaristų iš Vilniaus, Kauno, Jurbarko Raseinių. Susitikime buvo pasidalinta įspūdžiai ne tik apie anksčiau vykusius festivalius, bet ir išreikštos viltys, jog gitaristai norėtų rinktis į festivalius ir ateityje. Todėl, kaip sakė A. Danielius, neatmetama galimybė, kad kitais metais bus suorganizuotas 16 gitaristų – bardų festivalis. Tiesa, organizacinę veiklą vadovas mieliau norėtų perleisti į jaunosios kartos rankas, nes, anot jo, jaunimas yra kūrybingas ir turintis unikalių idėjų.
„Ar pavyks gitaristams susiburti ir kitais metais surengti festivalį – ateitis parodys“, – sako A.Danielius.

Jaukiame „Bičnamio“ sodybos kiemelyje penktadienio vakarą klubiečiai džiaugėsi per 15 m. nuveiktais darbais ir patirtais išgyvenimais.

Į renginį atvyko ir rajono savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Pilipaitis bei Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė. Ilgamečiams gitaristų – bardų festivalių dalyviams mero pavaduotojas įteikė padėkos raštus už gitarų muzikos populiarinimą.

Per 15 veiklos metų klubas suorganizavo 15 gitaristų-bardų festivalių “Bičnamyje”, 10 gitaristų ringų Kriūkuose, skirtų jauniesiems talentams atrasti. Išleido 4 kompaktines plokšteles: „Gitaros paletė“, „Mūsų stygos nerūdija“, „Sekundė pilnatvės’’ ir „Dar turime parako”.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px