Po grupės „Abudu“ skraiste žinomumo siekia penki šakiečiai

abuduMuzikai neabejingi penki šakiečiai susibūrė į grupę „Abudu“. Ambicingų ateities  tikslų nestokojantis jaunimėlis šiuo metu viliasi laimėti Lietuvos televizijos organizuojamą konkursą „Klipvid“. Esą sėkmės atveju tai pastūmės tikėtis didesnio pripažinimo.
 
Nuotr. Penki šakiečiai sukūrė lengvo roko ir elektroninės muzikos grupę „Abudu“.
 
Pasiilgo grojimo
 
Dar gimnazijos laikais Lukas Keraitis drauge su sintautiečiu Leonu Rėčkumi pradėjo aktyviai muzikuoti. Netrukus prie jų prisijungė ir Tautvydas Mažeika su Domantu Starkausku. „Po pamokų susirinkę improvizuodavome, kvailiodavome. Kartais muzikavimas tukdavo iki šešių valandų be jokių pertraukų“, – prisiminė Lukas.

Šį pavasarį jaunuoliai pajuto ilgesį muzikavimui. Lukui grįžus iš studijų Kipre, jaunuoliai savaitei laiko apsigyveno jo namuose ir ėmė kurti. „Tada ir gimė įkvėpimas. Kūrėme dainą po dainos. Tąkart labai daug dirbome. Vakare jau nieko nesinorėdavo, tik krisdavome į lovas“, – prisiminė jaunuoliai. Taip iš jaunatviško polėkio gimė grupė „Abudu“, kuri atlieka roko ir elektroninę muziką.

Suvienijo grupė

Šakių „Žiburio“ gimnazistas D. Starkauskas yra pagrindinis dainų kūrėjas. Brazdindamas gitara, jis puikiai atlieka ir vokalisto vaidmenį. Ieškant įdomių muzikos atspalvių ypač prisideda sintautietis vokalistas L. Rėčkus, grojantis klavišiniais. Beje, jis turi nemažą asmeninę muzikos prodiuserio patirtį. „Kompiuteriu garsus jis moduliuoja, įrašinėja, valdo efektus“, – tikino L. Keraitis. Be to, grupėje elektroninius būgnus muša Tautvydas, pats Lukas groja bosine gitara. „Domanto brolis Vytenis groja gitara, jis taip pat yra ir gana populiarios grupės „Kūjeliai“ narys, – bendražygius pristatė Lukas. –Visi esame muzikos mylėtojai. Stengiamės daryti tik gerai, patys vieni kitus kritikuojame.“

Kuria atsakingai

Ieškant bendro sutarimo, kaip turi skambėti jų atliekama muzika, jauniems vyrukams tenka daug diskutuoti. „Visi klausome gana skirtingos muzikos, tad kyla daug diskusijų, kaip kas turi skambėt“, – teigė Lukas. Noras išlįsti iš taip vadinamo pogrindžio vyrukus verčia siekti pačių geriausių rezultatų. Grupės nariai pripažįsta, kad ypač Leonas atsakingai ir profesionaliai žiūri į muzikos kūrimą, priverčia ir kitus tobulėti. „Domantas kur kas impulsyvesnis. Kai užsiveda – nenutils, kai pavargsta – groti neprikalbinsi. Tikra roko žvaigždė! Bet ir gitarą „pjausto“ geriau už visus, ir dainų prikuria daugiausiai“,– juokaudamas kalbėjo Lukas.
 
Dalyvauja konkurse

Grupės „Abudu“ vizitinė kortelė – LRT konkurse „Klipvid“ dalyvaujantis klipas „Įkvėpimui“, kuris sukasi ir internetinėje erdvėje „Yuotube“. Tris paras Lekėčiuose ir dieną Vilniuje filmuotas dainos klipas kol kas sulaukė bene daugiausiai peržiūrų iš 80-ies konkurse dalyvaujančių atlikėjų ir klipų. „Klipe pagrindinį vaidmenį atlieka Domantas, kadangi tai visgi jo daina, o ir  aktorius jis yra geriausias. Klipą galima interpretuoti įvairiai. Užuomina – įkvėpimo taip paprastai neįsipilsi, jis ateina ilgai dirbant, dažnai – kartu su prakaitu“, – apie dainos prasmę kalbėjo L. Keraitis.

Grupės nariai labai prašo visų palaikymo, klipą galima pažiūrėti „Youtube“, įvedus „Abudu – Įkvėpimui“, taip pat grupę lengvai rasite socialiniame tinklapyje „Facebooke“. „Praėjusį konkursą laimėjęs jaunas atlikėjas „ba“ šiuo metu jau groja su A. Mamontovu tūkstančiams žmonių, gal ir mums taip pasiseks“, – kalbėjo L. Keraitis. Sėkmės atveju už laimėtus pinigus jaunuoliai įsigytų trūkstamos aparatūros. Be to, pasak jaunuolių, šiuo metu dairomasi, kur būtų galima koncertuoti – jaunieji muzikantai svajoja apie koncertą Šakiuose.

Giedrė Merčaitienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.