Filme „Patriotai“ išvysime Šakių kraštą ir pažįstamus veidus

filmavimasPraėjusią savaitę Šakių r. pradėtos filmuoti režisieriaus Alvydo Šlepiko naujojo filmo „Patriotai“ akimirkos.
 
Nuotr. Sintautų aikštėje buvo filmuojama finalinė filmo „Patriotai“ scena.
 
Kaip pasakojo filmo vykdantieji prodiuseriai Justina Ragauskaitė ir Mindaugas Papinigis, komedija „Patriotai“ filmuojama ne tik kitose Lietuvos vietose, bet ir mūsų krašte mintį „pakišus“ Rolandui Skaisgiriui. Televizijos prodiuseris, kaip daugelis žino, yra kilęs iš Šakių krašto.

M. Papinigis minėjo, kad atvažiavus į Šakius, apsilankius keliose rajono vietose, neliko abejonių, jog „Patriotuose“ išvysime ir savo kraštą – Sintautus bei Zyplius. Vykdančiųjų prodiuserių teigimu, filmo premjerą pamatyti galėsime jau sausio 29 d.

Kaip pasakojo M. Papinigis, filmas „Patriotai“ kuriamas pagal lietuvių dramaturgo, poeto ir vertėjo Petro Vaičiūno pjesę „Patriotai“. Minėtąją pjesę šiems laikams pritaikė žurnalistas, poetas, dramaturgas Mindaugas Nastaravičius.

Filme išvysime ne tik mums artimus rajono vaizdus, tačiau ir daugeliui pažįstamus ar bent jau vieną kitą kartą matytus ar girdėtus žmones.

 „Patriotuose“ vaidins Lukšių miestelio seniūnas Vidas Cikana, krepšinio komandos „Vytis“ žaidėjus vaidins Zanavykų teatro aktoriai, berniukų chorą – Jaunimo tautinių šokių kolektyvo „Pynė“ nariai“, – sakė M. Papinigis.

 Vykdančiųjų prodiuserių teigimu, šakiečiams šį filmą vertėtų pažiūrėti ir todėl, jog ryškius vaidmenis komedijoje vaidins ir mūsų kraštiečiai, ir apskritai didžiąją dalį aktorių sudaro mūsų krašto žmonės.

Pavyzdžiui, praėjusią savaitę Sintautuose buvo filmuojama viena iš finalinių filmo scenų, tačiau plačiau apie šią dalį ir viso filmo siužetą prodiuseriai kalbėti nenorėjo, tebūnie palikta šiokia tokia intriga.

J. Ragauskaitės teigimu, komedijoje besifilmuojantys šakiečiai – imlūs, talentingi bei iniciatyvūs. Dauguma jų aktoriaus duonos paragavo pirmą kartą.

Prodiuserių teigimu, kol kas filmuojant „Patriotus“ su jokiais sunkumais nesusidurta, oras pasitaikė geras, būtent toks, kokio ir tikėtasi. Visa komanda apsistojusi Zyplių dvare, mat filmas mūsų krašte filmuojamas bus dar kurį laiką. Jei kūrybinei grupei prireikia kokios nors pagalbos, kaip juokavo prodiuseriai, jie turi dešiniąją ranką – Seimo nario Mindaugo Basčio patarėją Kristiną Geršvaltaitienę.

„Patriotuose“ išvysime gerai pažįstamus aktorius: Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Arūną Sakalauską, Nerijų Gadliauską, Miglę Polikevičiūtę, Emiliją Latėnaitę, Olitą Dautartaitę ir kt. Filmo režisierius – Alvydas Šlepikas, operatorius – Saulius Sipaitis, kostiumų dailininkas – Kęstas Rimdžius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.