Paaiškėjo Garbės piliečio kandidatūra

Mėnesio pabaigoje vyksiančiam rajono tarybos posėdžiui teikiama svarstyti Šakių rajono Garbės piliečio kandidatūra. Pritarus tarybai garbingą apdovanojimą numatyta įteikti Šakių kraštui nusipelniusiam garbaus amžiaus kunigui emeritui Antanui Maskeliūnui.

Šią kandidatūrą patvirtino Kultūros ir turizmo skyrius, savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komitetas. Pastarojo komiteto pirmininkė Rima Rauktienė sakė: „Jis buvo rajono valdybos garbės narys. Ta kadencija, kada griuvo kolūkiai, kūrėsi laikinos administracijos, buvo nelengva. Tikrai buvo daug sumaišties, nesmagumų. Jis buvo tarsi ramybės garantas. Būdavo norinčių išsisakyti grubiai, bet jo ramybė pagelbėdavo. Tai žmogus, už kurį keliu ranką“.
 
Pasak R. Rauktienės, šį žmogų galima vadinti tikruoju kunigu. Tai žmogus, kuris sėdėdamas ant senos, beveik lūžtančios kėdės prie paprasto darbo stalelio, turėjo vaizdo kamerą, tuomet tai buvo retas dalykas – fiksavo gyvenimo įvykiu, kuriuos palieka ateičiai.

A. Maskeliūnas Sintautų parapijos klebonu dirbo 1971–2010 m. Tik pradėjęs eiti klebono pareigas ėmėsi senosios bažnyčios remonto: pristatė bokštą, įvedė šildymą, atliko kitus remonto darbus. Gavęs leidimą, 1990 m. pradėjo mūrinės bažnyčios atstatymo darbus: rinko aukas, kaupė medžiagas, ieškojo meistrų. Šį titanišką darbą užbaigė 2010 m. Tais pačiais metais bažnyčia buvo pašventinta.

Prelatas visoje Zanavykijoje turėjo didelį autoritetą. Rūpinosi kun. Antano Tatarės muziejėlio steigimu senojoje bažnyčioje, domėjosi kultūros reikalais, palaikė ir pritarė Sintautų bažnyčios choro dalyvavimui dainų šventėse.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.