„Tautiška giesmė“ suvienijo gyventojus

himnas sakiuoseLiepos 6 d. lygiai 21 val. vietos laiku lietuviai visame pasaulyje giedojo „Tautišką giesmę”. Esame vienintelė tauta, kurios himnas vieną dieną metuose apskrieja visą Žemės rutulį.

Nuotr. Gausus būrys šakiečių himną giedojo skverelyje prie Vinco Kudirkos paminklo...

Užgimusi minint Lietuvos tūkstantmetį, ši unikali mūsų tautos iniciatyva, palaikoma aktyvių piliečių ir bendruomenių, jau tapo naujųjų laikų tradicija. Tai mus visus vienijantis įvykis ir gyvas įrodymas, kad ir nedidelė tauta gali daryti didelius ir reikšmingus dalykus. „Tūkstantmečio odisėjai“ pakvietus, pirmą kartą po visą pasaulį pabirusius lietuvius kelioms istorinėms akimirkoms į gyvą balsų grandinę sujungė „Tautiška giesmė“. Taip garsiai ir išdidžiai tuomet pranešėme, kad Lietuvos vardui – 1000 metų.
 
Savaime suprantama, šiai iniciatyvai neabejingi ir mūsų rajono gyventojai, kurie miestuose ir miesteliuose rinkosi giedoti himno.

Beje, šiemet liepos 6 d. pirmą kartą buvo minima Tarptautinio drabužio diena. Taip siekiama šią datą įtvirtinti kaip Tautinio drabužio dieną, kuri būtų minima kasmet, ne tik dainų švenčių metu, siekiama, kad tautiniai rūbai persikeltų iš scenos į kasdieninį gyvenimą, žmonių šventes. Šakių ir kitų rajono miestelių gyventojai buvo raginami, jei turi tokią galimybę, atvykti himno giedoti apsirengę tautiniais drabužiais. Galima drąsiai teigti, jog idėja pasiteisino. Pavyzdžiui, Šakiuose nemažai žmonių „Tautišką giesmę“ giedojo pasipuošę tautiniais drabužiais. Nuo šakiečių ne ką atsiliko ir Plokščių gyventojai.

himnas luksiuosehimnas kriukuosehimnas ploksciuosehimnas kudirkos naumiestyje










himnas griskabudyjehimnas gelgaudiskyje

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.