Baidarėmis Šešupe

regata
Nuotr. Žygio dalyviai išbandė plaukimą baidarėmis Šešupe bei Jotija, ne tik grožėjosi aplinka, bet ir patyrė daug ekstremalių pojūčių.


Fondas Šakių bendruomenės centras praėjusį sekmadienį organizavo baidarių žygį „Šešupės regata“, kurio metu būrelis entuziastų plaukė apie 30 km Šešupe ir Jotija.
 
Pasak žygio organizatoriaus Vykinto Augustaičio, didžiausia parama jiems buvo iš... dangaus: šilta, saulėta diena leido žygio dalyviams įgyvendinti užsibrėžtus tikslus – nuplaukti apie 30 km. Dalis regatos dalyvių plaukė tik pusę distancijos (15 km.) iki Slavikų pliažo. Pakeliui dalyviai sustojo Šilgalių kaime, aplankė buvusio dvaro senąsias kapines, kur palaidoti dvarininkai Pavlovskiai.

Kiti dalyviai ryžosi įveikti numatytą maršrutą iki galo.

„Viliojo ne vien medaliai ir prizai, bet dar nepažinta Šešupės dalis. Lietuvos pusėje praplaukėme tik du namus, iš kurių paskutinis buvo Bosų kaime. Kitame krante visą dieną nematėme jokių žmonių. Ties Svaiginių kaimu Šešupė yra labai vingiuota. Todėl čia mums atrodė ypač gražu“, – įspūdžiais dalinosi žygio organizatorius ir pridūrė, kad žygio dalyviai praplaukė numatytą išsilaipinimo vietą, negana to, užklimpo baidares parvežti atvažiavęs vairuotojas. Bene daugiausiai iššūkių žygio dalyviai patyrė plaukiant Jotija apie vieną kilometrą iki Kirkilų kaimo.

„Iš pradžių buvo gana įdomu gulsčiomis landžioti po išvirtusiais medžiais arba tempti baidares virš jų. Bet kai prieš mus iškilo neįveikiama išvartų siena, teko baidares stačiu šlaitu kelti aukštyn ir dar pusšimtį metrų nešti per brūzgynus. Tada bent man romantika išgaravo. Persikeliant per vieną bebrų užtvanką triokštelėjo sutrešusi šaka ir Justina įlūžo tarp šakų iki juosmens tuo išgąsdindama draugus. Bet viskas baigėsi sėkmingai. Tuojau pasiekėme brastą. Beliko tik nunešti kažkaip labai pasunkėjusias baidares iki mašinos“, – pasakojo V. Augustaitis.

Neformalios „Irklo brolių“ grupės nariai Linas Rakickas iš Šakių ir Vaidas Savickas iš Gelgaudiškio pasipuošė aukso medaliais, kuriuos skyrė Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras. Prizininkai gavo piniginius prizus, o iš Kauno atvykę studentė Justina Klimašauskaitė ir kraštietis Justas Pažereckas gavo mišriam ekipažui skirtą solidų UAB „Gulbelė“ prizą. Baidarių entuziastai į žygį kvies ir kitąmet.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.