Ilgiausiam automobilių tiltui – Šimtmečio vardas

Susisiekimo ministerijai pasiūlius ir Vyriausybei pritarus Lietuvos valstybės atkūrimo 100-asis jubiliejus bus įprasmintas suteikiant Šimtmečio pavadinimą tiltui per Nemuną, kuris jungia Šakių ir Jurbarko rajonus. Ilgiausias šalies tiltas Nemuno krantus jungia valstybinės reikšmės automobilių kelyje Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas.

Šimtmečio vardą beveik puskilometrio ilgio tiltas Jurbarko krašte gaus neatsitiktinai. Šiemet šiam tiltui sukanka 40 metų. Jis neseniai buvo kapitališkai suremontuotas. Rangovas visus remonto darbus baigė praėjusių metų gruodį.
 
Idėja tiltui per Nemuną ties Jurbarku skirti skambų Šimtmečio vardą kilo Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos (Kelių direkcija). Šią iniciatyvą palaikė ir Jurbarko rajono savivaldybė. Su pastarąja Kelių direkcija dar šių metų sausį tarėsi dėl jubiliejinės tilto šventės ir kuo įspūdingesnio tilto apšvietimo.

Tilto ilgis – 494 metrai. Jis prasideda valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 137 Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas 56,78 km ir baigiasi 57,28 km. Tiltas per Nemuną jungia Jurbarko miestą su pietiniame krante įsikūrusiais Kiduliais, Šakių ir Jurbarko rajonų savivaldybes.

1975 m. sausį pradėtas statyti tiltas eismui buvo atidarytas 1978 m. lapkričio 3 d. Simboliška ir tai, kad tada jam buvo suteikta 100 metų garantija.

Kaip patikino Jurbarko savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Darius Juodaitis, Šimtmečio vardą tiltui per Nemuną numatoma oficialiai suteikti šių metų rugpjūčio 24 dieną Jurbarko krašto šventės metu.

„Šį renginį skirsime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-ajam jubiliejui paminėti. Svarstome ir ieškome galimybių, kaip tiltą apšviesti, kad šviesa būtų nukreipta, pavyzdžiui, į vandenį“, – kalbėjo D. Juodaitis, tačiau daugiau šventės detalių neatskleidė, tik patikino, kad Šimtmečio vardo suteikimas tiltui bus vienas svarbiausių Jurbarko krašto šventės akcentų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.