Šakių kultūros centro vadovas išrinktas geriausiu šalyje

feniksas januseviciui
K. Klimo nuotr.: Tarp penkių nominantų garbingą „Auksinio fenikso“ apdovanojimą gavo ir Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius (trečias iš dešinės). Beje, šis apdovanojimas į rajoną per aštuonerius metus parkeliavo pirmąkart.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Gruodžio 6 dieną Vilniaus rotušėje iškilmingos ceremonijos metu įteikti Lietuvos kultūros centrų asociacijos – didžiausios kultūros bendruomenės – apdovanojimai „Auksinis feniksas“. Tarp penkių nominantų – ir „Geriausio kultūros centro vadovo“ nominaciją pelnęs Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius.

„Auksinis feniksas“ – svarbiausias ir vienas reikšmingiausių visos šalies apdovanojimų kultūros srityje. Siekiant pagerbti ir įvardyti 2018 metais ir per pastaruosius penkerius metus daugiausiai kultūros sričiai nusipelniusius asmenis ar organizacijas, į penkias nominacijas šiemet pristatyta beveik penkiasdešimt pretendentų, tarp kurių rajonų merai, pramonės, verslo ir visuomeninės organizacijos, žurnalistai, aukštojo mokslo įstaigos, vadybininkai, meno kolektyvų vadovai, kultūros ir meno kūrėjai.

Lietuvos kultūros centrų asociacijos prezidentas Romas Matulis sako, kad apdovanojimu skatinama partnerystė ir bendradarbiavimas kuriant bei puoselėjant kultūros ir meno tradicijas, naujų formų atsiradimą, regionų kultūrinį išskirtinumą, pagerbiami asmenys, dažnai nuoširdžiai, tyliai ir pasiaukojančiai dirbantys kitų labui.

„Geriausio kultūros centro vadovo“ nominaciją pelnęs R. Januševičius pristatytas kaip tas, kurio vadovaujamame centre įgyvendinami Lietuvoje analogų neturintys, inovatyvūs techniniai sprendimai. Trejus metus vykusios centro rekonstrukcijos metu sudarytos šiuolaikiškiausios ir moderniausios sąlygos priimti bet kokio žanro atlikėjus. „Auksinį feniksą“ R. Januševičiui įteikusi Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė kalbėjo, kad jei ne centruose dirbantys vadovai ir kultūros darbuotojai, Lietuvoje neturėtume daugybės puikių renginių ir, ko gero, pačios kultūros.

„Jei ne jūs, daugybė žmonių nykiai, gal net ne visai teisingai gyventų savivaldybėse. Jūsų darbo, atsidavimo ir meilės dėka turim tokią puikią kultūrą Lietuvoje“, – sveikindama R. Januševičių sakė R. Žakaitienė.

R. Januševičių į Vilniaus rotušę atsiimti garbingo apdovanojimo lydėjo ne tik šeimos nariai, bet ir kolegos, valdžios atstovai.

„Valio! Sveikinu ir didžiuojuosi“, – sakė meras Edgaras Pilypaitis.

Pats R. Januševičius teigia, kad tai reikšmingiausias įvertinimas, kokį tik per savo gyvenimą yra gavęs.

„Būti geriausiu – viena, bet tai išsaugoti – kita. Tai ir didžiulė atsakomybė, ir iššūkis“, – džiaugėsi laureatas.

Beje, nors šios nominacijos teikiamos aštuntą kartą, į Šakių rajoną „Auksinis feniksas“ parskrido pirmąkart.

Be „Geriausio kultūros centro vadovo“, iškilmingo renginio metu apdovanoti „Metų kultūros politikas“ (Pasvalio meras Gintautas Gegužinskas), „Geriausias metų kultūros ir meno kūrėjas“ (Kybartų kultūros centro pučiamųjų orkestro vadovas Donatas Ziegoraitis), „Geriausias metų kultūros centro partneris“ (Lietuvos krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos I rinktinė), „Metų kultūros rėmėjas“ (AB Vilkyškių pieninė).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.