Kitąmet visos šalies bitininkai sugužės į Gelgaudiškį

bitininkai pas mera
Nuotr. Savivaldybėje apsilankę Lietuvos bitininkų sąjungos atstovai kartu su žinomu bitininku dr. Algirdu Amšiejumi (trečias iš kairės) aptarė galimybę kitų metų rugpjūtį Lietuvos bitininkų šventę  organizuoti Šakių rajone.


Pirmadienį su rajono meru susitiko rajono bitininkai bei Lietuvos bitininkų sąjungos (LBS) vadovai. Susitikimo metu aptarti Lietuvos bitininkų šventės, kuri numatoma kitais metais Gelgaudiškyje, organizaciniai klausimai.
 
Pasak Šakių rajono bitininkų draugijos pirmininko Kęstučio Ūso, jau numatytas ir šventės organizacinis komitetas, kuris sudarytas iš Lietuvos bitininkų sąjungos bei rajono bitininkų draugijos narių. Pastariems ir teks didžiausias krūvis organizuojant šventę. Šakiečiai jau numatę ir šventės vietą – tai Gelgaudiškio dvaro teritorija.

Aptarti detalesnių organizacinių klausimų lapkričio 26 d. atvyko ir Lietuvos bitininkų sąjungos vadovai. LBS prezidentas prof. habil. dr. Algirdas Skirkevičius priminė, kad Lietuvos bitininkų šventės organizuojamos nuo 1963 m. Nuo 1989 m. LBS jas rengia kasmet pirmą rugpjūčio šeštadienį ir sekmadienį vis kitame rajone. Šiais metais vykusioje šventėje Žagarėje (Joniškio r.) buvo paskelbta, kad 43-oji šventė 2019 m. atkeliaus į Šakių kraštą.

„Šventės siekis yra pristatyti Lietuvos bitininkams bei svečiams tą rajoną, kur vyksta šventė, bei visos Lietuvos kultūrą bei tradicijas“, – sakė prof. habil. dr. A. Skirkevičius.

Pasak svečio, šventė vyktų dvi dienas, planuojama, kad joje dalyvaus per du tūkstančius bitininkų, jų šeimos narių, draugų ir svečių iš Lietuvos bei užsienio šalių.

Pasak šventės organizatorių, čia susirenka bendraminčiai pasidalinti patirtimi ir naujovėmis, vyksta konkursas „Buvo gera gaspadinė“, bitininkų meistriškumo varžybos, skaitomos paskaitos apie bitininkystę, naujas technologijas. Šventės dalyviai galės įsigyti bičių produktų ar pasirūpinti inventoriumi.

Šventės metu bus paskelbtas „Pažangiausias bitynas Lietuvoje 2019“, todėl svečiai ragino ir šakiečius pristatyti šiam konkursui rajone esančius bitynus.

Šventės organizatoriai prašė koncertinėje programoje parodyti Šakių rajono meno kolektyvus, padėti sudaryti lankytinų objektų sąrašą, nes šventės svečiai norės aplankyti žymias Šakių rajono vietas. Rajono meras Edgaras Pilypaitis patikino, kad savivaldybė padės spręsti ir kitus organizacinius klausimus.

Šakių rajono bitininkų draugija jau kibo į darbus, kad kitais metais rugpjūčio 3–4 dienomis Gelgaudiškio dvare vyksianti respublikinė bitininkų šventė būtų išskirtinė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.