Suabejojo, ar ne per brangu

Nustatant Šakių kultūros centro teikiamų paslaugų kainas kai kurie tarybos nariai suabejojo, ar ketinimas nuomoti Kidulių dvaro salę už 60 eurų per valandą, o kiekvieną papildomą valandą už 51 eurą nėra per brangus. Tiesa, galiausiai šis siūlymas apskritai išimtas, nes kol nesibaigęs projekto įgyvendinimo laikotarpis, pinigų imti nebūtų galima.

Paskutiniajame tarybos posėdyje buvo tvirtinamos Šakių kultūros centro teikiamų paslaugų kainos. Tačiau Finansų ir rajono plėtros komiteto posėdyje užkliuvo ne Šakių, o Kidulių dvaro salės (Šakių kultūros centro padalinys) siūloma nuomos kaina. Prasidėjo svarstymai, ar adekvatu prašyti 60 eurų už valandą bei po 51 eurą už kiekvieną papildomą valandą.
 
Pavyzdžiui, Aušrelė Pukinskienė svarstė, kad galbūt tokiais siūlymais kaip tik siekiama, kad niekas nenorėtų nuomotis, o rinktųsi Jurbarką. Meras Edgaras Pilypaitis sakė, kad tokių kainų nėra nei Gelgaudiškio, nei Lukšių dvaruose. Raminta Jakelaitienė kalbėjo, kad jeigu jau pirma valanda kainuoja 60 eurų, tai vėliau, jos nuomone, turėtų būti taikomos nuolaidos.

„Gyventojams ši paslauga turėtų būti prieinama ir mūsų pozicija šiuo klausimu aiški“, – sakė ji.

Štai tarybos narys bei Šakių Jaunimo kūrybos ir sporto centro direktorės pavaduotojas Paulius Puskunigis pateikė pavyzdį – sporto salės nuoma už valandą yra 15 eurų, o nuomotojas naudojasi taip pat ir elektra, ir tualetais.

Klausimą rengusi Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Slidziauskienė informavo, kad pokalbis su Šakių kultūros centro direktoriumi Raimondu Januševičiumi buvo, tačiau jis savo pozicijos nekeitė ir nesutiko nuomą mažinti. Kadangi bent jau kol kas jokios nuomos už patalpas Kidulių dvare imti negalima, mat dar nesibaigęs projekto įgyvendinimo laikotarpis, siūlymas dėl Kidulių dvaro nuomos apskritai buvo išimtas ir bus tvirtinamas tada, kai jau bus galima nuomą imti.

Lėšos, surinktos už teikiamas paslaugas, naudojamos patalpų eksploatacijos išlaidoms padengti, darbo užmokesčiui, patalpų einamajam remontui ir pan.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.