Turisto kadruose – miestų architektūra

bataitis foto
Nuotr. Normantas Bataitis kelionių įspūdžius užfiksavo fotonuotraukose ir surengė parodą.

Kidulietis Normantas Bataitis kelionės įspūdžius po kaimyninius miestus Rygą ir Taliną įamžino fotografijose ir jas kovo 1 d. pristatė kiduliečiams.
 
N. Bataitis šiuo metu mokosi Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijoje, į parodos atidarymą susirinko gausus būrys jo draugų, bendraklasių. Normantas pasakojo, kad fotografija pradėjo domėtis prieš penkerius metus, kai įsigijo mėgėjišką fotoaparatą, kuriuo fotografuoja iki šiol.

„Iš pradžių fotografavau žmones ir gamtą, vėliau ėmiau dalyvauti fotokonkursuose“, – sako Normantas.

Pirmasis toks buvo „Stop! Kadras“, kurį organizavo naujienų portalo „Delfi“ fotografas Andrius Ufartas. Šiame konkurse Normantas gavo pirmąjį savo prizą. 2017 m. pabaigoje N. Bataitis buvo išvykęs su klase į ekskursiją į Rygą ir Taliną, o praėjusių metų birželio mėnesį į Taliną važiavo kaip vienas iš projekto „Istorijos Kengūra 2017“ nugalėtojų. Šių kelionių metu patirti įspūdžiai sugulė į fotografijų parodą „Turisto kadrai“.

„Vaikščiojant Rygos ir Talino senamiesčių gatvėmis mano dėmesį patraukė jų architektūra, turinti įvairių laikotarpių bruožų, kurie taip susipynę, jog atrodo, kad tai yra graži, vaizdinga visuma“, – kalbėjo N. Bataitis.

Parodos atidaryme dalyvavusios buvusios Normanto mokytojos Danutė Dimaitienė ir Irena Prūsaitienė pasidžiaugė, kad jis besimokydamas Kiduliuose pasižymėjo geromis žiniomis, o dabar atrado ir įdomų hobį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.