Šakių gimtadienį kviečia švęsti baltai

miesto svente iskaba
Šakių kultūros centras pradėjo rengtis liepos pirmąjį savaitgalį vyksiančiai miesto šventei. Darbuotojams buvo nemenkas iššūkis reklaminį stendą pakabinti ant „Sodros“ pastato, kad apie šventę žinotų visi, užsukantys į Šakius. Organizatorių nuotr.


Liepos 5–6 dienomis Šakių miestą pasiglemš miesto šventė „Aš myliu Šakius“ ir į renginių kaleidoskopą įsuks Šakių kultūros centras.
 
Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius pirmiausia šakiečius ir rajono gyventojus kviečia ateiti ir švęsti miesto gimtadienį, nes Šakiams 420 metų. Ir priduria – ne tik ateiti, bet įsijungti ir dalyvauti visose veiklose. Anot direktoriaus, šventinėje eisenoje labai laukiamos rajono organizacijos, įmonės, bendruomenės.

„Mes, kultūros centras, šventę darome visiems, ir tikime, kad gyventojai, jų giminės ir pažįstami ateis, ir dar svarbu atsinešti gerą nuotaiką“, – sakė R. Januševičius.

Pasak organizatorių, norėtųsi, kad šventinė nuotaika jaustųsi kiekviename miesto kampelyje. Jis kvietė organizacijas, prekybos centrus, pavienius asmenis, bendruomenes šventei ne tik pasipuošti, bet tiesiog apsivalyti savo aplinką.

Pasak organizatorių, pirmoji šventės diena (liepos 5-oji) labiau skirta istorijai. Todėl jau 15 val. Šakių miesto rotušėje vyks parodos „Šakių miesto atspindžiai fotografijose“ atidarymas, kurios rengėjas – Zanavykų muziejus. Į miesto gimtadienio šventę gražiai įsijungia IX muzikos festivalis „Beatričės vasaros“: 19 val. norintys galės atvykti pasiklausyti klasikinės muzikos –kultūros centre koncertuos svečiai iš Tbilisio (Tbilisio operos ir baleto teatro ansamblis „Suliko“). Vėlai vakare kinu „Kaip išgyventi vasarą“prasidės penktadieniniai vasaros kino vakarai J. Lingio parke.

Liepos 6 d. miesto gimtadienis prasidės 10 val. šv.Mišiomis Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, Mišios skirtos Zanavykijos žmonėms, Šakių miestui, Lietuvai. Šventės dalyvių dėmesį turėtų taip pat pritraukti NATO bataliono karinės technikos ir ginkluotės ekspozicija aikštėje prie J.Lingio parko.

Šios dienos vienas iš gražiausių akcentų – įmonių, organizacijų, bendruomenių žmonių eisena miesto gatvėmis. Jau nuo 18 val. J. Lingio parke kvies pučiamųjų instrumentų orkestrai, nes vyks respublikinis festivalis „Skamba Šakiai“.

Kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Laura Saunorienė atskleidė, kad šiemet kultūros centro kolektyvai pasirodys kitame amplua – misterijoje „Buvo ir bus...“, kurioje bus apžvelgta Šakių 420 metų istorija bei pažvelgta į ateitį.

janusevicius saunoriene
„Šį kartą miesto gimtadienį norėtųsi švęsti kitaip. Norisi versti naują – baltą lapą... nežiūrėti vien atgal. Tai ir bus pasirodymo-misterijos „Buvo ir bus...“ esmė. Manau, kad reikia džiaugtis tuo, ką turi dabar, kas yra šalia, aišku, nepamirštant ir savo šaknų, savo gimtinės ir šalies“, – mintimis dalijosi L. Saunorienė ir pridūrė, kad „Tautiškos giesmės“ giedojimas apjungs ne tik visus šventės, bet ir pasaulio lietuvius.

Organizatoriai atskleidė, kad kalbama apie verčiamą naują baltą lapą neatsitiktinai, jie kviečia Šakių miesto gimtadienį švęsti pasirenkant ir baltos spalvos aprangos kodą.

Liepos 6-ąją nuo 21 val. prasidės pramoginė programa, kurioje pasirodys atlikėjai Eglė Jakštytė, Saulius Prūsaitis ir kiti.

Kad išliktų dar didesnis prisiminimas apie Šakių gimtadienį, Šakių turizmo informacijos centre kviečia užsukti ir įsigyti marškinėlius su užrašu „Aš myliu Šakius“, bus galima įsigyti ir kitų suvenyrų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.