Po padėkos koncertų – tyrimas

aciu koncertas
Šakiuose muzikinius pasirodymus žiūrovams pristatė vaikų grupė „Šmiki šmaki“, vėliau scenoje pasirodė cirko artistė bei vyrų ansamblis „Akordas“. D. Pavalkio nuotr.


Kaip ir visoje šalyje, taip ir Šakių rajone pirmadienio pavakarę dėkojant visiems, prisidėjusiems prie pirmosios koronaviruso pandemijos bangos suvaldymo, įvyko Vyriausybės inicijuota akcija „Ačiū, Lietuva“.  Tiesa, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) dėl šios akcijos pradėjo tyrimą.
 
Padėkos renginiai vyko ne tik Šakiuose, bet ir daugelyje kitų rajono vietų: Gelgaudiškyje, Kudirkos Naumiestyje, Griškabūdyje, Kiduliuose, prie Zyplių dvaro bei kitur. Kaip Šakiuose pristatė renginio vedėja, Šakių kultūros centro kultūros ir meno darbuotoja Rugilė Guzovijūtė-Mekšriūnienė, iš viso akcijoje dalyvavo 55 savivaldybės, kuriose surengta per 400 koncertų, performansų, spektaklių, kitų meninių pasirodymų. Juos demonstravo daugiau nei 1600 meno kolektyvų, kuriuose – daugiau nei 5 tūkst. įvairių atlikėjų.

Trumpais koncertiniais pasirodymais dėkota medikams, pareigūnams, socialiniams darbuotojams, savanoriams, pardavėjams, vaistininkams, žemdirbiams ir verslininkams, padėjusiems apsirūpinti apsaugos priemonėmis ir būtiniausiomis paslaugomis.

„Teskamba ačiū, Lietuva, visiems, kurie drausmingai laikėsi karantino“, – sakė renginio vedėja Šakiuose, pabrėžusi ir tai, kad susitelkimą reikia išlaikyti ir toliau.

Meras Edgaras Pilypaitis dėkojo tiems, kurie nepaisydami nežinomybės, nesulaukdami pažadų ir būtiniausių priemonių, patys aukojo pinigus, atidarinėjo specialias sąskaitas.

Tiesa, inicijuota akcija sulaukė ne tik džiugesio, kad nemokamai buvo galima išvysti kad ir trumpučius meninius pasirodymus, o atlikėjai pagaliau galėjo dovanoti išsiilgtus pasirodymus žiūrovams, bet ir įspėjimų, kad švęsti dar ne laikas. Štai Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovės Rolanda Lingienė teigia, kad švęsti ankstoka, nes atvėrus sienas ir vėl galima daug didesnė grėsmė atsivežti infekciją.

Be to, kaip pranešė BNS, VRK pradėjo tyrimą, ar šia akcija nepažeidžiamos rinkimų kampanijos taisyklės. Sprendimas atlikti tyrimą priimtas gegužės 27 d. vykusiame komisijos posėdyje. „Aiškinamės šios akcijos aplinkybes. Gavome pranešimą dėl tos akcijos, su komisijos nariais ją šiek tiek aptarėme ir buvo pavesta Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriui išsiaiškinti, ar ten yra kažkokie pažeidimai, ar jų nėra. Šiuo metu renkama informacija, kai turėsime atsakymus, tada ir matysime, kokia yra situacija“, – BNS sakė L. Matjošaitytė.

Kadangi padėkos akcija sutapo su Tarptautine vaikų gynimo diena, Šakiuose koncerto pasiklausyti atėjusiems mažiausiems kraštiečiams dalinti Šakių kultūros centro logotipais papuošti balionai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.