Apdovanoti konkurso „Kaimynų kaimynas“ dalyviai

kaimynu kaimynas
Konkurso „Kaimynų kaimynas“ nugalėtojai, medicinos slaugytojai Irenai Jurkšienei iš Panovių, diplomą ir simbolinę atminimo dovanėlę įteikė Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį Girėnuose prie bendruomenės centro pastato rinkosi konkurso „Kaimynų kaimynas“ nugalėtojai ir nominantai, kurie buvo šventiškai pagerbti ir apdovanoti už savo nuopelnus, kuriuos kasdieniu darbu, šiluma ir meile dovanoja savo bendruomenėse.

Surengti tokį konkursą, kuris šįmet vyksta pirmą kartą, mintis kilo keleto rajonų bendruomenių pareigūnams, tarp jų ir Šakių bendruomenės pareigūnei Aušrai Mockevičiūtei. Pareigūnų idėją palaikė ir jai pritarė Policijos departamentas. Tiesa, pati A. Mockevičiūtė sako, kad jeigu ne karantinas, ji konkursą būtų organizavusi kitaip – su atrakcionais ir užduotimis, bet vėliau teko imtis išradingumo ir skelbti kitokias konkurso sąlygas. Beveik visą mėnesį gyventojai turėjo galimybę siųsti pareigūnei savo geriausių kaimynų aprašymus, o gegužės 29 d. buvo paskelbti trijų prizinių vietų laimėtojai. Ketvirtadienį į mažą renginuką buvo sukviesti visi 14 konkurso nominantų ir beveik visi atvyko. Konkurso nugalėtoja tapo puiki kaimynė ir aktyvi Panovių bendruomenės centro narė, medicinos slaugytoja Irena Jurkšienė. Antroje vietoje liko Vytautas Matulaitis iš Gelgaudiškio, o trečioje – Adelė Mašanauskienė iš Lekėčių.

„Džiaugiuosi gausiu atsiųstų nominantų skaičiumi – keturiolika, nes kituose miestuose nebuvo tiek daug, kaip pas mus, palyginus mažame rajone. Vadinasi, didieji miestai, tokie kaip Kaunas ar Vilnius, neturi tokių gerų kaimynų kaip mes. O jūs tikrai esate visi verti prizinių vietų – jeigu aplinkiniai žmonės jus myli, pasitiki jumis, siunčia jūsų istorijas policininkams, vadinasi, iš tiesų esate geri žmonės“, – pasidžiaugė A. Mockevičiūtė.

Pasak pareigūnės, geriausiuosius rinko septynių žmonių komisija, kurią sudarė trys pareigūnai, trys bendruomenių centrų nariai ir spaudos atstovė. Dėl antros ir trečios vietos komisijos narių nuomonė išsiskyrė ir pagalbon teko kviestis dar vieną, nepriklausomą patarėją pareigūnę, kurios balsas buvo lemiamas.

Bendruomenės pareigūnė pasidžiaugė, kad daug nominantų (net šešių) sulaukė iš Gotlybiškių, nes ši bendruomenė pastaraisiais metais nebuvo aktyvi. Kalbėdama apie konkursą A. Mockevičiūtė sako, kad ne viskas buvo taip lengva, nes, paplatinus konkurso skelbimą įvairiuose „Facebook“ bendruomenių puslapiuose, sulaukta ir skeptiškų bei ironiškų pasišaipymų, jog gera kaimynė tai ta, kuri viską mato ir sužiūri pro savo langą...

Ketvirtadienį Girėnuose susirinkę nominantai gavo simbolines padėkos dovanėles nuo Kelių direkcijos, policijos pareigūnų ir Šakių bendruomenės centrų asociacijos. Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo ir Šakių bendruomenių centrų asociacijos pirmininkė Grina Šnirpūnienė, kuri sakė, jog po kuklų piniginį prizą trims prizinių vietų nugalėtojams nusprendė įsteigti asociacijos taryba. Pasak G. Šnirpūnienės, Šakiams reikia didžiuotis ne tik gerais kaimynais, bet ir bendruomenės pareigūne A. Mockevičiūte, apie kurios gražius ir prasmingus darbus jai dažnai tenka girdėti ir kituose rajonuose bendraujant su bendruomenių nariais. Pirmosios vietos laimėtoja I. Jurkšienė gavo ne tik simbolines dovanėles, bet ir diplomą, kurį įteikė renginyje dalyvavęs bei visus sveikinęs Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius.

Trys komisijos nariai pareigūnai skyrė savo atskirą prizą ir simpatijas Gotlybiškių kaimo „kaimynų kaimynui“ Viktorui Švelniui. Be V. Švelnio, gražių žodžių ir aprašymų nepagailėta kitiems penkiems gotlybiškiečiams: Vilijai Bastytei, Audrai Atažanovienei, Irenai ir Virginijui Povilaičiams, Laimutei Juškienei bei Skirmutei Janulaitienei. Tarp nominantų – ir kriūkiečių Redos ir Antano Damijonaičių šeima bei Jurgita Putinienė iš Gerdžiūnų. Iš Kudirkos Naumiesčio gauta graži istorija apie geradarę Loretą Bosevičienę, o iš Girėnų kaimo apie Antaniną Martinaitienę ir Augeniją Petronėlę Jonuškienę.

Pasidžiaugę dalyvavimu šiame konkurse, nominantai ir prizininkai nusifotografavo ir sėdosi prie stalo pasidalinti įspūdžiais apie tai, kas ką gero nuveikė dėl savo artimų kaimynų, už ką jie ir buvo apdovanoti. O istorijas apie kiekvieno nominanto padarytus gerus darbus galima paskaityti socialiniame tinklo „Facebook“ paskyroje „Šakių bendruomenės pareigūnas“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.