Vasaros desertui siūlo knygą

Jau šešti metai Šakių viešoji biblioteka kviečia rajono gyventojus dalyvauti tris mėnesius trunkančiame skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“. Akcijos šūkis „Knyga – vasaros desertas!“ kviečia atrasti, jog knyga yra kaip desertas, kuris suteikia saldumo, naujų spalvų bei atgaivina mintis.

Vasaros iššūkis yra perskaityti penkias pasirinktas knygas pagal pateiktas temas. Šiais metais kviečiama perskaityti knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip keturi žodžiai, knygą, kuri yra apdovanota literatūrine premija, knygą, kuri yra išleista praėjusiame tūkstantmetyje, detektyvinę bei linksmą knygą.
 
Norintys prisijungti prie skaitymo iššūkio gali kreiptis į Šakių viešąją biblioteką tam, kad bibliotekos darbuotojai užregistruotų kaip iššūkio dalyvį, arba galima savarankiškai užsiregistruoti interneto svetainėje.

Skaitytojams bus įteikta 14 pagrindinių rėmėjų įsteigtų prizų, tačiau be simbolinio prizo neliks nė vienas, įveikęs skaitymo užduotis.

Rengėjų džiaugsmui skaitymo akcija kasmet sulaukia vis gausesnės dalyvių auditorijos. Priimti iššūkį, kuris baigsis rugpjūčio 31 d., kviečiami visi – jaunimas, moksleiviai, šeimos su vaikais, dirbantieji, senjorai, užsienyje gyvenantys lietuviai. O ypač – kiekvienas, turintis knygų skaitymą sunkinančią negalią. Šįkart skaitymo akcijoje bus sukurta nauja rubrika „Skaitymas man iššūkis“, kur dalyvauti organizatoriai kvies disleksiją, regos, autizmo spektro sutrikimų ir judėjimo negalią turinčius skaitytojus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.