Iš festivalio namo grįžo su reikšmingais apdovanojimais

cirkas_sypsenaDar pavasarį Šakių kultūros centro cirko studijos „Šypsena“ artistai Rūta Kiverytė ir Juras Pratusevičius Kalingrade iškovojo kelialapį į juoko ir estrados festivalio „Maskva - Tranzit – Maskva“ 2012 finalą. Prie Juodosios jūros vykusiame festivalyje mūsiškiai iškovojo solidžius apdovanojimus.

Nuotr. Festivalyje Lietuvai atstovavę cirko studijos „Šypsena“ (vadovas R. Januševičius) artistai R. Kiverytė ir J. Pratusevičius iškovojo garbingas prizines vietas.  

Dar kovo mėnesį ketvirtą kartą Kaliningrade organizuotame atvirame juoko ir estrados festivalyje „Maskva - Tranzit - Maskva“ tarp 70 įvairaus žanro atlikėjų ir atskirų kolektyvų pasirodė Šakių kultūros centro cirko studijos „Šypsena“ artistai Juras Pratusevičius ir Rūta Kiverytė. Jie cirko žanro artistų grupėje iškovojo prizines vietas. Abiem šakiečiams buvo įteikti vardiniai kvietimai į baigiamąjį šio festivalio uždarymo konkursą, kuris rugpjūčio 22 – 24 dienomis vyko Rusijos kurortiniame Gelendžiko miestelyje, prie Juodosios jūros. „Vis dėlto nuvažiavome pasirodyti baigiamajame festivalyje. Nusprendėme, jog čia tas pat būtų, kad laimėjus pusfinalį, atsisakytume dalyvauti finale“, - teigė cirko vadovas Raimondas Januševičius. Festivalyje pasirodė pusfinalių pirmųjų dviejų vietų laimėtojai. Tarpusavyje varžėsi aštuoni cirko žanro artistai. Šakiečių pasirodymai sužavėjo visko mačiusius profesionalius Rusijos artistus. Cirko žanre trečiąją vietą laimėjo gyvačiukė R. Kiverytė. Vienaračio dviračio mynikas J. Pratusevičius iškovojo garbingą pirmąją vietą. Jam buvo įteiktas 500 eurų prizas. Ne tik Šakiams, bet ir Lietuvai atstovavę mūsiškiai festivalyje stovėjo ant aukščiausio pjedestalo. Dalyvių pasirodymus vertino profesionalūs Rusijos artistai Klara Novikova, broliai Aleksandras ir Valerijus Panamarenkos, Natalija Palinova, Josifas Kobzonas. Cirko vadovas dėkoja jų išvyką rėmusiai Šakių kultūros centro administracijai bei tarybos nariui Kęstučiui Smirnovui.
 
„Draugo“ inf.

Nuo rugsėjo 12d. trečiadieniais naujų narių priėmimas! Berniukus ir mergaites kviečia lankyti cirko užsiėmimus. Grupėje 5 - 7 metų,  nuo 18 iki 19 val. Grupėje 8 - 18 metų,  nuo 16 iki 18 val. Turėti su savimi sportinę aprangą. Laukiame Jūsų  Nepriklausomybės g. 8 Šakiuose. Tel. 8-699 59230

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.