Seniai žadėta miesto skvero rekonstrukcija prasidėjo

skveras darbaiVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Šakių miesto centre esantis ir ilgus metus gana apgailėtinai atrodęs skveras artimiausiais metais turėtų atgimti ir tapti reprezentaciniu miesto parku. Skvero rekonstrukcijos darbai vykdomi pagal rajono savivaldybės administracijos parengtą investicinį projektą, remiamą iš ES fondų. Beje, skvero rekonstrukcija prasidėjo pusmečiu vėliau nei buvo planuota, tačiau šiuo metu, akivaizdu, pats darbų įkarštis.
 
Nuotr. Šiuo metu miesto centre esančiame skvere pats darbų įkarštis,- rangovų įmonės „Virmalda“ darbininkai atlieka  pirmojo projekto etapo darbus, kurie turėtų būti užbaigti kitų metų pavasarį.
 
Po ilgų diskusijų ir derinimų, rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus specialistai ėmėsi projekto „Draugystės parkai- 1“ įgyvendinimo darbų. Šio projekto, parengto ir įgyvendinamo pagal  Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 1 prioriteto „Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai“ įgyvendinimo priemonę „Viešosios turizmo infrastruktūros ir paslaugų plėtra regionuose“, vadovu ir koordinatoriumi paskirtas Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas. Bendra šiuo metu pradėto įgyvendinti projekto vertė siekia beveik 1.4 mln. litų, iš kurių 935.641,00 litų – Europos Sąjungos parama. Šakių miesto skvero rekonstravimo techninį projektą parengė IĮ „Atkulos projektai“ jungtinės veiklos pagrindu su UAB „Plentprojektas“. Šios įmonės atstovai atliks ir projekto vykdymo priežiūrą. Statybos darbus vykdo konkurso laimėtojai, Kauno mieste registruota Virginijaus ir Romaldo Rabačių mažoji bendrija „Virmalda“.
 
Rekonstrukcija vyks trimis atskirais etapais

Šiuo metu projekto techninę priežiūrą laikinai pavesta vykdyti Regioninės plėtros skyriaus projektų koordinatoriui Vytautui Mauzai. Kaip sakė šio projekto administratorė, rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus projektų koordinatorė Janina Povilaitytė, Šakių miesto skvero rekonstravimo techninio projekto įgyvendinimo darbai yra suskirstyti į 3 atskirus etapus. Šiuo metu vykdomi tik 1A projekto etapo darbai, kurie apima skvero dalį, esančią V. Kudirkos gatvės pusėje. Šioje dalyje numatyta įrengti deginto granito plokščių dangą, nutiesti inžinerinius tinklus,- vandentiekį ir kanalizaciją, lauko apšvietimo tinklus. Na o vėliau, parengus naujus investicinius projektus ir , kaip tikimasi, gavus finansinę paramą iš Europos Sąjungos fondų, turėtų būti sėkmingai įgyvendinti ir kiti du numatyti skvero rekonstrukcijos etapai.
 
Poilsio zonoje, - suoliukai ir fontanas

Kaip atrodys miesto skveras po rekonstrukcijos? Smalsūs šakiečiai jau dabar norėtų žinoti, ar labai daug pasikeis anksčiau miestelėnų itin mėgtas, senas istorines tradicijas turintis miesto centrinis skveras. „Kol kas galima tik bendrais bruožais nusakyti, kokie pagrindiniai apželdinimo akcentai ir erdvės bus įrengtos skvere. Pagal techninį projektą skvero dalyje, kuri yra prieš dabartinį Policijos komisariatą, ketinama įrengti vaikų žaidimo aikštelę. Viso skvero teritorijoje numatyta įrengti atskiras poilsio zonas. Aplink visą skvero teritoriją bus nutiestas pėsčiųjų takas. Iš V. Kudirkos gatvės pusės, kur šiuo metu ir vyksta darbai, bus nutiestas ornamentais papuoštas didysis granito plokščių pėsčiųjų takas. Pagrindiniu skvero akcentu išliks didysis ąžuolas, esantis teritorijos centre“, - apie planuojamus darbus pasakojo projekto administratorė J.Povilaitytė. Pasak jos, visa skvero teritorija bus apšviesta. Čia turėtų būti įrengti ir suoliukai, ir dviračių stovai, be to, iš centrinės V. Kudirkos gatvės pusės bus įrengtas specialus informacinis stendas. Techniniame projekte taip pat numatyta vieta fontanui, tačiau šis statinys kol kas nėra suprojektuotas. Fontano projektavimo darbams dar tik bus skelbiamas konkursas. Dalį šiuo metu skvere esančių senų medžių planuojama išpjauti, o vietoj jų pasodinti naujus želdinius. Pagal parengtą projektą, iš  Kęstučio gatvės pusės ketinama suformuoti šlaitą ir  čia įrengti gėlynus.   Skvero rekonstrukcijos pirmojo etapo darbai turėtų būti užbaigti kitų metų pavasarį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.