Šeimynos laukia socialinio darbuotojo padėjėjų

soc komitetasNors apie etatų steigimą šeimynose Sveikatos ir socialinės politikos komitetas diskutavo dar vasarį, praėjusį penktadienį vėl sugrįžo prie to paties klausimo. Pasirodo, komitetui sunkiai pavyksta susikalbėti su administracija.

Nuotr. Sveikatos ir socialinės politikos komitetas dar kartą kalbėjo apie etatų steigimą šeimynose ir jau šią savaitę planuoja susitikimą su jomis.

Komiteto pirmininkas Arvydas Šlėderis kėlė klausimą: kaip, kad būtų išgirsti, bendrauti su savivaldybės administracija? Jis akcentavo, kad reikia grįžti prie klausimo, kuris buvo išnagrinėtas ir aptartas prieš svarstant rajono biudžetą vasario mėnesį. Tuomet buvo išreikštas komiteto pritarimas etatų steigimui, tačiau jis ir liko „pakibęs ore“.

„Aš, pavyzdžiui, balsuodamas taryboje galvojau, kad balsuoju už etatų steigimą šeimynose, nes mes tam buvome pritarę. Dabar vėl apie tai kalbame“, – nusivylimo neslėpė Martinas Eimutis.  

A. Šlėderis taip pat neslėpė nusivylimo: pritarimas yra, visi akcentuoja, jog turi būti skatinamas vaikų gyvenimas ne valdiškose įstaigose, tačiau šeimynos kol kas privertos laukti.

Buvo kaip buvo, esmė ta, kad klausimas iš esmės nepajudėjo nuo vasario pradžios. Būtent tada buvo gauti šeimynų prašymai jose steigti socialinio padėjėjo etatus.

Kovo 10 dieną planuojamas susitikimas su šeimynomis, kurio metu komitetas nori išdėstyti savo požiūrį, pateikti siūlymus.

Po įvairių diskusijų ir optimalaus sprendimo ieškojimų nuspręsta, kad šeimynoms, kuriose globojama 10 ir daugiau vaikų, būtų steigiamas vienas etatas. Toms, kuriose auga mažiau vaikų, – pusė etato. Visas etatas būtų galimas ir tose šeimynose, kur vaikais rūpinasi ne du suaugę šeimos nariai, o vienas. Taip yra su Genovaitės Dobilevičiūtės šeimyna. Šiuo metu ji rūpinasi aštuoniais vaikais, Dalytės Jasukynienės šeimynoje auga 11 vaikų, Ramaldos Burdulienės – septyni, Ilonos Leleivienės – 10.

Pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės, kalbama apie trijų etatų steigimą, kuris pagal poreikį būtų paskirstytas šeimynoms (jose globojamų vaikų skaičius kinta). Be to, etatus steigtų pačios šeimynos, o ne savivaldybė. Tam reikėtų iki 20 tūkst. eurų per metus.

Sveikatos ir socialinės politikos komiteto posėdžio metu buvo diskutuojama, iš kokių šaltinių būtų galima skirti lėšų, nes biudžete numatytų nepakaks. L. Pocevičiūtė siūlė kelis variantus, tad belieka patiems politikams susidėlioti, kuriuo keliu eiti ir kokį sprendimą priimti. Kol jis nepriimtas, šeimynos priverstos laukti etatų įsteigimo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.