Bedarbių dar sumažėjo

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, jau kelintas mėnuo Šakių skyriuje mažėja bedarbių skaičius. Spalį registruota 3,2 proc. bedarbių mažiau nei rugsėjį.

Praėjusį mėnesį Šakių skyriuje registruota 214 naujų bedarbių. Iš viso mėnesio pabaigoje rajone buvo 1346 oficialūs bedarbiai. Iš jų 658 moterys, 688 vyrai.

Spalį darbdaviai registravo 119 laisvų darbo vietų, iš kurių 83 skirtos neterminuotam, 36 – terminuotam darbui. Per mėnesį įsidarbino 206 darbo ieškantys asmenys. Iš jų neterminuotai darbą gavo 183, terminuotai – 23.
 
Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 80 asmenų. Profesijos mokytis pradėjo 34, profesinės reabilitacijos kursuose dalyvauja vienas asmuo. Pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinti 39 bedarbiai: septyni su darbo biržos subsidijomis, keturi pagal darbo įgūdžių rėmimo programą, viešuosius darbus pradėjo dirbti 28. Parama buvo skirta šešioms darbo vietoms steigti. Verslo liudijimą įsigijo 95 darbo biržoje užsiregistravę asmenys.

Spalio mėnesį nedarbo lygis rajone buvo 7,5 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų ir, lyginant su ankstesniuoju mėnesiu, mažėjo 0,4 proc. Šalyje nedarbas sudarė 7,3 proc., Marijampolės apskrityje – 8,2 proc.

Kaip ir visame rajone, taip ir seniūnijose mažėjo bedarbių. Visgi, lyginant du paskutinius mėnesius, bedarbių šiek tiek daugėjo Barzduose (14,4 proc.), Slavikuose (12,9 proc.), Plokščiuose (10,1 proc.), Kiduliuose (5,8 proc.). Didžiausias nedarbas buvo Barzduose, mažiausias – Kriūkuose (3,3 proc.).
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.