Nusivylę ilgamečiu pirmininku medžiotojai išsirinko naują

glikas
Nuotr. Lukšietis Algimantas Glikas medžioja beveik 50 metų, todėl savo medžiotojišką patirtį pasiruošęs perduoti ir kitiems.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Lapkričio 3 d. Sintautuose vyko Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos (MŽD) ataskaitinis – rinkiminis susirinkimas – konferencija. Daugelio netenkino draugijos vadovo Alfrido Vigelio veiklos ataskaita – pasigesta konkretumo. Naujuoju Šakių MŽD pirmininku buvo išrinktas Algimantas Glikas, kuris pasisakė už medžiotojų vienybę rajone.

Kodėl sumenko turtas?

Konferencijoje dalyvavo 58 atstovai iš 14 draugijai priklausančių būrelių ir klubų. Veiklos ataskaitą pateikė ilgametis draugijos vadovas Alfridas Vigelis. Pasak jo, konferencija turėjo būti sušaukta jau anksčiau.

„Kai kurie draugijos valdybos nariai delsė sukviesti konferenciją sakydami, kad vieniems yra darbymetis, kitiems reikia išvažiuoti. Noriu pataisyti, kad pristatysiu draugijos valdybos ataskaitą, o ne pirmininko, aš tik atstovauju valdybai“, – sakė draugijos pirmininkas.

A. Vigelis apžvelgė pastarųjų metų draugijos veiklą, jis pažymėjo, kad buvo daug lėšų išleista draugijos pastato atnaujinimui, aplinkos sutvarkymui bei patalpų remontui. Pasidžiaugė, kad draugijos nariai aktyviai dalyvauja rajoninėse ir respublikinėse šaudymo varžybose, informavo, kad šiemet 18 medžiotojų dalyvavo mokymuose.

Iš salės pasigirdus priekaištams, kad pirmininkas kalbėtų konkrečiau, A.Vigelis informavo, kad metinis draugijos biudžetas yra 15 tūkst. dešimt eurų, jį sudaro medžiotojų, žvejų nario mokestis, už žūklės leidimų išdavimą surinktos lėšos ir kita. Pasak draugijos pirmininko, ilgalaikis draugijos turtas įvertintas 13 tūkst. 631 euru. Šie skaičiai sukėlė susirinkusių diskusijas, jie klausė draugijos pirmininko, kada draugijos turtas buvo įvertintas, kodėl tokia maža jo vertė, kodėl organizacijoje nebuvo atliktas auditas.

„Į mane kreivai nežiūrėkit, tai valdyba nusprendė nekviesti audito, o norint nustatyti draugijos valdomo turto vertę, reikalinga kviesti turto vertintojus. Manau, išrinkta nauja valdyba šiuos klausimus turėtų ir spręsti“, – kalbėjo A. Vigelis.

Susipainiojo įstatuose

Valdybai mestus kaltinimus paneigė jos narys Raimundas Petras Puskunigis. Jis patikino, kad valdyba niekada neprieštaravo, kad būtų kviečiama konferencija.

„Tai, ką šiandien išgirdome iš pirmininko A. Vigelio lūpų, aš nedrįstu vadinti ataskaita. Štai rankose laikau draugijos įstatus, kurie be antspaudo, todėl man kyla klausimas, ar šie įstatai iš viso yra kur registruoti“, – klausė pirmininko R. P. Puskunigis.
Jo nuomone, didesnę atsakomybę turėtų prisiimti ir Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas Gintautas Liepuonis. Anot G. P. Puskunigio, apmaudu, kai etatinis darbuotojas nežino, kur yra tikri įstatai. Jam pritarė ir Lukšių medžiotojų būrelio vadovas Algimantas Glikas sakydamas, kad valdybos nariai yra neteisingai nuvertinami. Susirinkimo dalyviai taip pat pastebėjo ir kitus įstatuose patvirtintus neatitinkančius punktus. Pavyzdžiui, kodėl draugijos pirmininkas renkamas trejiems metams, o valdyba ketveriems?

„Ką jūs, valdybos nariai, veikiat susirinkę, jeigu nežinote, kurie įstatai yra tikri? Atėjote į konferenciją nepasiruošę?“ – pastebėjo Juozas Valaitis.

Čia pat nuspręsta padaryti pakeitimus įstatuose, o juos įteisinti pavesta naujai išrinktam draugijos pirmininkui.

Kandidatų pasiūlymai

Bene labiausiai buvo laukta naujo draugijos vadovo rinkimų. Buvo pasiūlyti trys kandidatai: Šakių MŽD medžioklės žinovas G. Liepuonis, kriūkietis Benas Kriščiūnas ir Lukšių medžiotojų būrelio vadovas A. Glikas. Būsimi kandidatai išreiškė ir savo nuomonę.

„Reiktų mesti į šoną asmenines ambicijas ir jungtis visiems medžiojantiems į vieną draugiją, tuomet draugija galėtų vykdyti didesnius projektus, pavyzdžiui, įsirengtume taip visiems reikalingą šaudyklą“, – kalbėjo G. Liepuonis.

Lukšietis A. Glikas pabrėžė, kad draugijos pirmininkas turi ne numesti visą atsakomybę valdybai, o pats daugiau dirbti. B. Kriščiūnas, dar vienas kandidatas, pažadėjo dirbti visų labui.

Tikslas suvienyti

Naujuoju Šakių rajono medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininku balsų dauguma trejiems metams buvo išrinktas A. Glikas, kuris jau aštuonerius metus vadovauja Lukšių medžiotojų būreliui.

„Mano vienintelis tikslas, kad visi medžiotojai būtų vieningi, kad nereiktų švęsti dviejų medžiotojų švenčių. Pirmininkas turi kartu dirbti su valdyba, tuomet ir bus geras rezultatas. Aš ateinu dirbti ne dėl pirmininko vardo, manau, kad šios pareigos – tai didžiulė atsakomybė, taip pat atsakomybė už jus visus, nes mes, medžiotojai, esame ginkluoti. Medžiotojai turi bendradarbiauti su miškininkais, ūkininkais bei kitomis įstaigomis. Dėkoju už pasitikėjimą, taiklių, saugių šūvių visiems!“ – linkėjo naujasis draugijos vadovas A. Glikas.

Jam susirinkusieji taip pat palinkėjo – „Nei plauko, nei tauko!“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.