Klausimas dėl vandens kapinėse atviras...

kudra
Nuotr. Šis vandens telkinys karštą vasarą gali ir išsekti, artimųjų kapus lankantys žmonės norėtų, kad tvenkinys būtų išvalytas, iškirsti pakrantės krūmai.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Birželio 5 d. vykusiame rajono seniūnų pasitarime Šakių seniūnijos seniūnas Dalius Jasevičius kėlė klausimą dėl galimybės naujosiose Šakių kapinėse įrengti vandentiekį.

Šakių naujosios kapinės prie kelio Jurbarkas–Kaunas užima apie tris hektarus. Jos yra eksploatuojamos maždaug nuo 1993 m., o nuo 1997 m. gruodžio mėnesio kapinės perduotos administruoti Šakių seniūnijai.

Iki šiol, atėję tvarkyti artimųjų kapų, žmonės vandenį nešasi iš maždaug už 100 metro esančio vandens telkinio.

Kad kartais vasaros metu pritrūksta vandens, šią problemą garsiai per seniūnų pasitarimą įvardino Šakių seniūnijos seniūnas D. Jasevičius.

„Šiemet, jei nelis, jo vėl trūks. Galbūt yra galimybė įrengti techninio vandens gręžinį“, – teiravosi seniūnas. Netoli kapinių eina vandentiekio trasa, tačiau, pasak seniūno, norint atvesti vandentiekį iki kapinių teritorijos, reikia kasti tranšėjas per privačius gyventojų sklypus. Seniūnas svarstė, ar, prisijungus prie nutolusios vandentiekio trasos, bus optimalus vandens slėgis ir pan.

Pasak pasitarime dalyvavusio vicemero Bernardino Petro Vainiaus, gręžinio įrengimas jau yra investicija.

„Šitas klausimas kol kas yra atviras. Kažkokio sprendimo šiandien dar negalime pasiūlyti“, – trumpai paaiškino vicemeras.

Kaip pakomentavo UAB „Šakių vandenys“ vadovas Kęstutis Vilkauskas, realiausia išeitis būtų  įrengti vandens gręžinį. Jis patikino, kad netoli kapinių, esančios vandentiekio trasos yra atjungtos, nes yra susidėvėjusios. Pasak K. Vilkausko, tinkama naudojimui artimiausia vandentiekio trasa yra maždaug už kilometro.

„Paprasčiausia būtų įrengti naują vandens gręžinį. Šis klausimas dar neseniai yra iškeltas, aišku, tam reikia lėšų“, – teigė įmonės vadovas. Jis pateikė pavyzdį, kad vandens gręžinio Pajotijo kaime (Gelgaudiškio sen.) įrengimas atsiėjo apie 20 tūkst. eurų.

K. Vilkauskas pabrėžė, kad rajone, norint pasiekti vandeninguosius sluoksnius, reikia išgręžti iki 150m.

Kapinėse sutiktų ir pakalbintų žmonių norai aiškūs – kad kapinėse galėtų naudotis vandentiekio vandeniu, kad nereikėtų vandenį tempti, ypač pagyvenusiems žmonėms, per visas kapines. Ant artimųjų kapų palaistyti augalus atvažiavęs vyriškis svarstė, kad reikėtų ir esantį vandens telkinį išvalyti, pagilinti jo dugną, išgenėti telkinio pakrantėje krūmus, per kuriuos nežinantis jo net nerastų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.