Smalos keliu – į Rociškius

rociskiai kelias
Nuotr. Rangovas tikina, kad limpančia mase virtęs kelias nėra jų darbo brokas ir negali užtikrinti, ar šiame bei kituose šia danga paklotuose keliuose problema nesikartos.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Pastaruoju metu važiuojantys ar einantys keliu Slavikai–Sudargas ties Rociškių (Sudargo sen.) kaimu patekdavo tarsi į spąstus. Praeitais metais čia buvo rekonstruota kelio atkarpa pagal specialią technologiją. Tačiau šiais metais, temperatūrai viršijus 25 laipsnius, beveik kilometro ruožas virto limpančia mase. Į gyventojų ir Sudargo seniūnės Ritos Grigaitienės kreipimąsi sureagavo darbus vykdę rangovai UAB „Alkesta“ – gegužės 30 d. buvo papilta ant minėto kelio ruožo skaldos. Kiek ji laikys, niekas spėlioti nedrįsta.

Gegužės 30 d. į redakciją kreipėsi Rociškių kaimo gyventojai. Jie skundėsi, kad pernai kelyje Slavikai–Sudargas ties Rociškių kaimu paklota speciali danga šiais metais užėjus karščiams pradėjo lydytis. Dėl to gadinamos transporto priemonės, o pėstiesiems juoda masė tiesiog limpa prie avalynės. Mat šaligatvis po praėjusiais metais čia vykdyto projekto „Marijampolės regiono vietinės reikšmės kelio Nr. 3808 Slavikai–Sudargas ruožo nuo 6,360 iki 7,420 km rekonstravimas“ nebuvo įrengtas.
„Vaikus, grįžtančius iš mokyklos, paleidžia autobusų stotelėje, matytumėt, su kokiais batais jie pareina namo. Mašinos taip pat aptaškytos kažkokia smala, valom jas ir batus su benzinu. Jau ta danga pradėjo ardytis. Gabalas prilimpa prie pravažiuojančios sunkiasvorės technikos. Džiaugėmės, kad neteks žvyrkelio dulkių kvėpuoti, bet pabaigus darbus kelyje jau matėsi, kad darbai atlikti nekokybiškai. Po didesnės liūties šlaitai griūva. Kitur nuovažos nepadarytos. Ar taip taupomos lėšos, kad tokie šleivi, kreivi projektai vykdomi?“ – svarstė Rociškių seniūnaitė Loreta Bacevičienė.

Kaip patikino Sudargo seniūnė R. Grigaitienė, ji taip pat sulaukė žmonių, važiuojančiu minėtu keliu, nusiskundimų. Seniūnė kreipėsi į darbus minėtame objekte atlikusią UAB „Alkesta“.

„Praėjusį ketvirtadienį, kaip ir žadėjo, čia darbus vykdžiusi įmonė tą problematišką ruožą užpylė skalda. Situacija tikrai pasikeitė, bent tą dieną pravažiavimas tapo geresnis. Ar nebus tai laikinas dalykas, negaliu spėlioti“, – sakė Sudargo seniūnė ir pridūrė, kad norėta kaip geriau, kad neliktų žvyrkelio per gyvenvietę, bet padarė gyventojams kitą nepatogumą.

„Taip atsitiko tik dėl karščio. Ir ne tik šiame objekte, bet ir kitose Marijampolės regiono vietose. Todėl teko į kai kuriuos objektus vežti ir užpilti panašius kelio ruožus skalda. Deja, jei karščiai laikysis, situacija gali kartotis“, – teigė UAB „Alkesta“ statybos direktorius Vytaras Vaikšnoras.

Minėtame objekte atliktiems darbams suteikta penkerių metų garantija, tačiau „Alkestos“ atstovas tvirtino, kad tai ne darbo brokas ar defektas. V. Vaikšnoro žodžiais, jie iš geranoriškų paskatų užpylė ruožą skalda.

Priminsime, kad dar 2014 m. buvo net kelių ministerijų vykdoma žvyrkelių programa „Zebra“, kurios tikslas – gyvenvietėse išasfaltuoti kuo daugiau kelių. Ar taupant pinigus nenukentėjo darbų kokybė, kai buvo paklotos tokios specialios dangos kaip minėtame kelyje Slavikai–Sudargas, – klausimas lieka atviras.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.