Gydytojos prašymą išgirdo

laukaitiene tribunoje
Nuotr. „Norėjau sužinoti, kodėl jūs nenorit tvirtinti esamos struktūros. Ir dabar vienai pensinio amžiaus gydytojai įteiktas įspėjimas dėl atleidimo iš darbo, bet neina to padaryti urmu.“,– Rima Laukaitienė.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Prieš prasidedant penktadieniniam savivaldybės tarybos posėdžiui buvo siūloma išimti iš darbotvarkės klausimą, kuriuo siūlyta tvirtinti Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) struktūrą ir pareigybių aprašymus, tačiau prieš taip nusprendžiant vyriausiajai gydytojai Rimai Laukaitienei buvo suteiktas žodis. Galiausiai balsuodami tarybos nariai nusprendė siūlyto klausimo iš darbotvarkės jau nebeišimti, o išimti kitą – dėl vadovės veiklos ataskaitos.

Iš šono žiūrint tarybos nariai patys nelabai suprato, nori svarstyti du minėtus su Šakių PASPC susijusius klausimus, ar ne, nes pasirodžius balsavimo suvestinei salėje pasigirdo šurmulys ir klausimai, tai kas čia įvyko ir ar įvyko gerai. O įvyko taip, kad Zanavykų frakcijos siūlymu iš darbotvarkės buvo išimtas klausimas dėl R. Laukaitienės veiklos ataskaitos tvirtinimo, o įstaigos struktūra ir pareigybių sąrašas patvirtintas, nors pradžioje siūlyta elgtis kitaip. Tačiau būtent dėl to į tribūną pasisakyti stojo R. Laukaitienė ir teiravosi tarybos narių, kodėl šie nenori tvirtinti struktūros.

„Jei nepatvirtinsit struktūros, aš turiu atleisti vidaus ligų gydytoją Violetą Šiurkienę, vidaus ligų gydytoją Egidiją Tarnauskienę, kurios turi apie 1400 prisirašiusių, taip pat turiu atleisti vidaus ligų gydytoją Gintarę Dapkienę, pas kurią 800 vaikų, taip pat akušerę-ginekologę ir chirurgą. Manau, būtų dar blogesnė padėtis“, – kalbėjo R. Laukaitienė, pabrėžusi, kad iš kalbų girdėjusi esą struktūroje siūloma palikti tik šeimos gydytojus.

Tačiau, pasak medikės, šiandien pirminiame sveikatos priežiūros lygyje to padaryti negalima, nes dirba arba šeimos gydytojai, arba vidaus ligų specialistai su komanda, kurią sudaro vidaus ligų, vaikų ligų gydytojai, bendrosios praktikos chirurgas, akušeris-ginekologas. Ji sakė pritarianti siūlymui dėl šeimos gydytojų, tačiau tikino, jog tai reiktų daryti palaipsniui, „o ne iškart skausmingai, nes nukentėtų gydytojai“. Tad įstaigos vadovė ragino palaukti, priminė, kad baigiasi jos kadencija, gal ateis naujas vadovas. Be to, sakė ji, tokia struktūra buvo dvejus metus, bet niekam iki šiol neužkliuvo.

„Ir dabar vienai pensinio amžiaus gydytojai įteiktas įspėjimas dėl atleidimo iš darbo, bet neina to padaryti urmu. Ir pacientų perskirstymas ne toks greitas“, – argumentus dėstė R. Laukaitienė.

Būtent apie tai, kad esą įstaigoje situacija negerėja, o tvarkomasi su tais, kurie viešumon kėlė klausimus dėl nesutarimų įstaigoje, kalbėta ir komitetų posėdžiuose. Štai viename jų Romas Pukinskas kalbėjo, kad iki aistrų nurimimo įstaigoje toli šaukia.

„O mes leidžiam įstaigos vadovei tvarkytis kaip savo kontoroj“, – sakė jis ir teiravosi, kodėl įspėjimo lapeliai dėl atleidimo iš darbo įteikinėjami nelaukiant, kol bus patvirtinta įstaigos struktūra.

Jau tarybos posėdyje meras Edgaras Pilypaitis priminė, kad kai balandį nebuvo patvirtinta įstaigos vadovės praėjusių metų veiklos ataskaita, jai buvo suformuotos užduotys, kurias ji ir įvykdė, tai yra pateikė struktūrą bei pareigybių sąrašą. Tarybos valia, pasak jo, kaip elgtis toliau. Nors R. Laukaitienė buvo pasirengusi ir netgi ragino tarybos narius klausti, klausimų nebuvo ir tarybos nariai šiam klausimui pritarė.

R. Laukaitienė informavo, kad šį ketvirtį įstaiga jau turi kad ir nedidį, bet pelną (1 tūkst. 200 eurų). Pasak jos, buvo sujungti valytojų etatai, kelios atleistos, tad minusas mažinamas.

Tiesa, nors R. Laukaitienė sakė, kad veiklos ataskaita su skundu nesusijusi, tačiau opozicija mano kitaip. Būtent veiklos ataskaita, kaip dėmesį atkreipė Aušrelė Pukinskienė, papildyta punktu, kur nurodyta, ką gydytoja nuveikė, kaip atsižvelgė į rekomendacijas, ir rašo apie tai, kad gegužės 28 d. suplanuotame susirinkime bus derinamas darbo tvarkos apmokėjimo aprašas.

„Tai ką čia mes ruošiamės daryti?“ – klausė A. Pukinskienė, atkreipusi dėmesį, kad tarybos posėdis vyksta gegužės 25 d., o šie dalykai įstaigoje dar tik bus derinami.

Mindaugas Tarnauskas apskritai ragino palaukti specialiųjų tyrimų tarnybų išvadų ir ataskaitą tvirtinti tik tada.

Po balsavimo Zanavykų frakcijos siūlymui išimti iš darbotvarkės klausimą dėl veiklos ataskaitos tvirtinimo buvo pritarta.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.