Šakių rajone skurdo lygis mažėjo, bet yra tarp didžiausių šalyje

skurdo rizikos lygis
Ketvirtadienį Lietuvos statistikos departamentas paskelbė, kad didžiausias skurdo lygis fiksuojamas periferiniuose šalies rajonuose. Bendras skurdo rizikos lygis Lietuvoje yra 21,7 proc., o Šakių rajonas priskiriamas prie didžiausią skurdo riziką patiriančių rajonų – čia skurdo rizikos lygis gerokai viršija ir šalies, ir kai kurių kaimynių, jis siekia 35,9 proc.

Skelbiama, kad 2020 metais Lietuvoje pajamos, mažesnės už skurdo rizikos ribą, tai yra 445 Eur vienam gyvenančiam asmeniui ir 934 Eur – kartu gyvenantiems dviem suaugusiems su dviem vaikais. Beje, 2015 m. skurdo rizikos riba buvo 259 Eur vienam gyvenančiam asmeniui ir 544 Eur kartu gyvenantiems dviem suaugusiesiems su dviem vaikais. Augant gyventojų pajamoms, pasislinko ir skurdo rizikos riba. Tad, kitaip tariant, šių gyventojų pajamos nesiekia 60 proc. vidutinių šalies pajamų dydžio.

Daugiausia gyventojų, kurių pajamos nesiekia 60 proc. vidutinių šalies pajamų, yra Lazdijų, Biržų ir Šalčininkų rajonų savivaldybėse: atitinkamai 38,5 proc., 37 proc. ir 36,3 proc. visų savivaldybės gyventojų. Už jų ketvirtoje vietoje rikiuojasi Šakių rajonas su 35,9 proc. Visgi jei lygintume skurdo rizikos lygį savivaldybėje su praėjusiu penkerių metų laikotarpiu, tai jis 2020 m. yra mažiausias per penkerius metus. Pavyzdžiui, 2016 m. buvo net 45 proc., 2017 m. – 38,7, pernai – 37,6 proc. Tačiau apskrities lygiu skurdo lygis pas mus didžiausias, mažiausias – Kalvarijoje (26,6 proc.) bei Vilkaviškio rajono savivaldybėje (27,5 proc.).

Nuo 2015 metų didžiausias pokytis į gerąją pusę įvyko Kėdainių rajono savivaldybėje – skurdo rizikos lygis sumažėjo nuo 54,5 iki 26,4 proc.

Labiausiai per penkerius metus skurdo rizikos lygis padidėjo Varėnos ir Ukmergės rajono savivaldybėse – po 10 procentinių punktų (atitinkamai nuo 23,7 iki 34,1 proc. ir nuo 21,3 iki 31,3 proc.), ir Alytaus rajono savivaldybėje – 9 procentiniais punktais (nuo 21,7 iki 30,5 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.