Naujoji valdžia dar be administracijos direktoriaus, bet jau su dviem vicemerais

jakavicius peleckis1
Nuo šiol savivaldybės administracijoje bus ne vienas, o du vicemerai, abu pedagogai bei socialdemokratai. Į šias pereigas paskirtas ir anksčiau šias pareigas ėjęs Darius Jakavičius (kairėje) bei buvęs „Varpo“ mokyklos direktoriaus pavaduotojas Egidijus Peleckis. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Balandžio 26-ąją mero pareigas pradėjęs eiti išrinktasis rajono vadovas Raimondas Januševičius iki praėjusio penktadienio neturėjo pavaduotojų, kol kas nepaskirtas ir administracijos direktorius, tad savo komandoje teturėjo padėjėją ir patarėją. Penktadienį į pareigas paskirti du vicemerai, laukiama, kada bus gautos reikiamos pažymos dėl administracijos direktoriaus tinkamumo eiti pareigas ir sukomplektuota komanda galės pradėti darbą pilna koja.

Kandidatai į vicemerus Darius Jakavičius ir Egidijus Peleckis prisistatė frakcijoms, dalyvavo ir komitetų posėdžiuose, galbūt todėl tarybos posėdyje jie daugiau neprisistatinėjo.

D. Jakavičius vicemero pareigas ėjo ir ankstesnėje kadencijoje, tad pripažino darbo specifiką ir problemas žinantis bei pasirengęs kartu su komanda jas spręsti. Jis kuruos švietimo, kultūros, sporto, socialinę bei sveikatos sritis. Tiesa, nors realiai jis be darbo ir pareigų liko nuo balandžio 26-osios, kada prisiekė naujoji taryba ir meras, tačiau savivaldybėje buvo matomas kasdien ir atrodė, kad pareigas kaip ėjo, taip ir eina. Išrinktasis meras R. Januševičius dėkojo už pagalbą tiek jam, tiek kitam kandidatui į vicemerus E. Peleckiui bei kandidatui į administracijos direktorius Vytautui Ižganaičiui, kurie ir nepaskirti į pareigas, bet buvo savivaldybėje, pažindinosi su darbu, žmonėmis ir mero nepaliko vieno. Tačiau ši detalė nepraslydo pro akylos opozicijos akis. Finansų ir rajono plėtros komitete D. Jakavičiaus tarybos narė Rasita Grincevičienė teiravosi, ar viskas gerai su darbo etika ir viešųjų finansų naudojimu, „jeigu išėjęs iš darbo pagal įstatymą, kuriam kapsi išeitinės, ir toliau naudojasi kabinetu, telefonu, galbūt automobiliu, galbūt DVS (elektroninė dokumentų valdymo sistema – red. past.)“. D. Jakavičius teigė, kad nuogąstavimai perdėti, vylėsi, kad buvęs darbo kabinetas jam ir liks, teigė, jog prie DVS neprisijungia, o tarnybinio automobilio sakė nelietęs bemaž dvi savaites.

„Jokių viešųjų finansų tikrai nenaudoju“, – sakė jis.

Opozicijos lyderis Edgaras Pilypaitis teiravosi ne apie sritis, kurias kuruos, bet apie funkcijas ir prašė įvardinti bent vieną funkciją iš Vietos savivaldos įstatymo 25 straipsnio, tačiau D. Jakavičius sakė, jog jaučiasi kaip universitete prieš dėstytoją, kuris iškart nusprendė, kokį pažymį parašyti, ir prašė komandai duoti laiko.

Kai E. Pilypaitis paklausė, ar apskritai kandidatas į vicemerus buvo atsivertęs minėtą įstatymo straipsnį, D. Jakavičius pasirinko, kaip pats sakė, teisę į nekorektišką kolegos paklausimą išvis neatsakyti.

„Mes dar nepaskirti, o iš klausimų atrodo, kad turime dirbti metus laiko šitoj pozicijoj. Duokit laiko“, – prašė D. Jakavičius, kuriam pritarė ir kolegė Raminta Jakelaitienė.

R. Grincevičienė jau komiteto posėdyje teigė balsuosianti prieš D. Jakavičiaus kandidatūrą, nes „požiūris į darbo etiką, viešųjų finansų naudojimą skiriasi šviesmečiais“. E. Pilypaitis ne viename komitete pabrėžė, kad nebuvo išsklaidytos abejonės ir nepateikti paskaičiavimai, tai kiekgi vicemerų pareigybės kainuos, priminė, kad didesniu apmokėjimu bus apmokama ir komitetų pirmininkams bei pavaduotojams, tad mano, kad visuomenė šiuos skaičius turėtų teisę žinoti. Vicemerų pozicijos, buvusio mero nuomone, tik funkcijų dubliavimas ir nieko daugiau.

Tad opozicija nepritarė D. Jakavičiaus kandidatūrai į vicemerus ir visi septyni balsavo prieš. D. Jakavičiui atsisakius tarybos nario mandato jo vietą taryboje turėtų užimti pirma už brūkšnio likusi Kristina Geršvaltaitienė. Manoma, kad ji priesaiką turėtų duoti artimiausiame tarybos posėdyje.

Dėl E. Peleckio paskyrimo į vicemerus opozicija buvo švelnesnė ir balsuodami susilaikė, o R. Grincevičienė balsavo už.

Kaip jau skelbėme anksčiau, iki šiol E. Peleckis ėjo Šakių „Varpo“ mokyklos pavaduotojo pareigas, anksčiau yra vadovavęs atliekų tvarkymo bendrovės „Ekonovus“ Šakių padaliniui, pagal išsilavinimą yra pedagogas, kolegijoje yra baigęs ir teisę. Jis pats informavo turintis patirties dirbant ir privačiose įmonėse, Šakiuose gyvena nuo 2011-ųjų. Buvo pristatyta, kad jis kuruos klausimus, susijusius su verslu, bendruomenėmis, projektine veikla bei investicijomis, o dabar vienas pagrindinių uždavinių – padidintas dėmesys Ūkio, architektūros ir investicijų skyriui, kuris, atėjus naujajai valdžiai, liko be keturių darbuotojų.

„Nuo pat pirmų dienų matau darbą norint įsilieti į Ūkio skyriaus problemas. Jeigu paleidžiame konkursų aprašus, procedūros užtruks ir geriausiu atveju skyriaus vedėją ir pavaduotoją turėtume birželio pradžiai, tad dėliojame funkcijas, skyriaus pavadavimą perėmė Aušra Slidziauskienė“, – viename iš susitikimų kalbėjo meras R. Januševičius.

Beje, D. Jakavičius sakė, kad iš viso šiame skyriuje trūks ne keturių, o šešių žmonių, nes yra daugiau neužimtų pozicijų, paminėjo, kad trūksta statybos inžinieriaus, kitos pareigybės susitikime su frakcijos nariais neįvardijo.

Beje, kol nėra administracijos direktoriaus, šias pareigas laikinai eina Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Felicita Totoraitienė.

E. Peleckis sakė, kad vienas didžiausių jo uždavinių išlaikyti suteiktą pasitikėjimą ir nežadėti kalnų, jeigu to nebus galima įgyvendinti. Teigė, jog vartė strateginį planą, bet pripažino į viską nespėjęs įsigilinti. Bent jau valdančiosios frakcijos susitikime daug kalbėta apie tai, kad bus gerinamas mikroklimatas savivaldybėje, nes viešai pasigirsta įvairių atsiliepimų, įvardyta, kad „keistai gyvename šiame baltame name“, esą būta net mobingo, nenoro bendradarbiauti tarp skyrių ir pan.

Nors balandžio 26 d. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija pateikė siūlymus išnaudoti buvusio mero E. Pilypaičio sukauptą kompetenciją, atsižvelgti, kad šioje kadencijoje susiformavo faktiškai lygiavertės trys frakcijos ir būtent jį deleguoti į Marijampolės regiono plėtros tarybos kolegiją bei Savivaldybių asociacijos suvažiavimą, bet valdantieji šio prašymo neišgirdo ir į kolegiją nusprendė deleguoti Bernardiną Petrą Vainių ir Giedrių Puloką, o į savivaldybių asociacijos suvažiavimą, be mero R. Januševičiaus, deleguoti tarybos nariai Tomas Skaizgirys ir R. Jakelaitienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.