Moliūgų namelis – visos šeimos kūrybinis vaisius

moliugu namelis
Paluobiuose Černevičių šeimos sukurtą Moliūgų namelį kviečia aplankyti dukra Agnė Dailidienė, kurios idėja ir buvo auginti moliūgus ir kažką gražaus iš jų sukurti. L. Poškevičiūtės nuotr.


Rugsėjui besibaigiant Paluobiuose Černevičių šeima savo sodyboje sukūrė Moliūgų namelį. Užsiauginti moliūgų Helovinui ir pasiūlyti kitiems idėja kilo Černevičių dukoms Agnei ir Mildai. Lankytojai jau traukia pasižiūrėti šio geltono statinio, ypač naktį džiuginančio jaukiu švytėjimu.
 
Sekmadienį, užsukus į Ežero g. Paluobiuose, jau iš tolo matyti geltonuojantis Moliūgų namelis. Čia po Šv. Angelų Sargų atlaidų užsukę žmonės jau vaikšto, gėrisi iškilusiu neįprastu statiniu, klausinėja, kurie skirti sriuboms, o kurį galbūt geriau išskaptuoti Helovinui.

Pasitikusi paluobiškė Irena Černevičienė sako, kad Moliūgų namelis pastatytas jos tėviškėje, jie su vyru Ringaudu gyvena greta. Irenos tvirtinimu, tai dukroms Agnei ir Mildai kilo mintis auginti moliūgus ir iš jų kažką gražaus sukurti, pasiūlyti kitiems.
Atskubėjusi Agnė Domeikienė pasakojo, kad idėja užsiauginti moliūgų kilo dar praeitais metais.

„Pernai prieš Heloviną norėjom pasipuošti namus, tačiau nebuvo kur nusipirkti moliūgų. Pasitarėm su šeima: jeigu nėra kur pirkti, tai reikia patiems užsiauginti. Tėtis žiemos vakarais sėklų ieškojo internete, jas parsisiuntė. Pavasarį darėme talką ir kaimynai padėjo, pasėjome moliūgus, kukurūzu aplinkui užsėjome“, – pasakojo A. Dailidienė.

Anot Agnės, smagiausia buvo stebėti, kaip moliūgai darže auga. Jos tvirtinimu, prie šiandienos rezultato su savo idėjomis prisidėjo kiekvienas šeimos narys.

„Vasarą rašau mamai – kaip moliūgai? Grįžtam pas tėvus savaitgalį, pirmiausiai iš mašinų skubam pažiūrėti į lauką, kiek paaugo. Žiūrim, jau žydi. O, jau pirmas užaugo!“ – emocingai pasakoja Agnė.

R. Černevičius sako, kad greta sodybos apie dešimties arų plote pasėjo keturių rūšių moliūgus, kurie užderėjo labai gerai, žavi savo spalvomis, dydžiu, stebina formomis. Kai jau derlius užaugo, tuomet ir kilo Agnei mintis pastatyti iš moliūgų namelį, šia idėja pasidalino su kitais šeimos nariais, kurie pritarė. Tėtis sukalė namelio karkasą, visa šeima vežė iš daržo moliūgus ir dėliojo į lentynas, kitus įkomponavo sodyboje. Pasak R. Černevičiaus, nameliui panaudojo apie 140 moliūgų.

„Didžiausias sveria per keturiasdešimt kilogramų. Man gražiausi tokie pailgos formos moliūgai – juos lengva buvo ant lentynų padėti. Prie kelio išdėliotus moliūgus svarstom prieš Heloviną dar ir išskaptuoti“, – planais dalinasi R. Černevičius.

Moliūgų namelis iškilo Černevičių sodyboje praėjusį šeštadienį. Namelio šeimininkai kviečia jį aplankyti, sako džiaugsis, jei kas ir nusipirks, o vėliau moliūgus išdalins.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.