Per dešimtmetį gyventojų sumažėjo ir Šakių rajone

Gruodžio 2 dieną Lietuvos statistikos departamentas paskelbė preliminarius šiemet vykusio gyventojų surašymo rezultatus. Pagal juos skelbiama, jog gyventojų skaičius Šakių rajone sumažėjo 17,1 proc.

Lietuvos statistikos departamentas praneša, kad išankstiniais 2011 metų visuotinio gyventojų ir būsto surašymo duomenimis, šių metų kovo 1 dieną šalyje buvo 3 mln. 54 tūkst. nuolatinių gyventojų. Per dešimtmetį Lietuvos gyventojų skaičius sumažėjo 12 proc., tai sudaro 430,2 tūkst. Pagal 2001 metų visuotinio gyventojų surašymo duomenis, Lietuvoje gyveno 3 mln. 484 tūkst. gyventojų.

Kaip šalies mastu atrodo Marijampolės apskritis? Prieš dešimtmetį vykusio visuotinio gyventojų surašymo metu Marijampolės savivaldybėje buvo 188,6 tūkst. nuolatinių gyventojų. Šių metų surašymo duomenimis, apskrityje liko 161 tūkst. gyventojų. Iš apskričiai priklausančių penkių savivaldybių procentaliai daugiausiai gyventojų sumažėjo Šakių rajono savivaldybėje net 17,1 proc. 2001 metų visuotinio gyventojų surašymo metu Šakių rajone gyveno 38 tūkst. 749 gyventojai. Šiais metais vykusio surašymo metu rajone užregistruoti 32 tūkst. 134 nuolatiniai gyventojai. mūsų rajone gyvena 15 tūkst. 147 vyrai ir 16 tūkst. 987 moterys. Išankstiniais visuotinio surašymo duomenimis paskaičiuota, kad vienam tūkstančiui rajone gyvenančių vyrų tenka 1 tūkst. 121 moteris.

Daugiausiai gyventojų sumažėjo Utenos (19 proc.), Tauragės (18 proc.), Šiaulių (17 proc.) ir Alytaus (16 proc.) apskrityse. Itin daug gyventojų sumažėjo Visagino (25 proc.), Akmenės ir Pagėgių savivaldybėse (22 proc.). Per dešimtmetį keturiose savivaldybėse gyventojų skaičius padidėjo. Klaipėdos rajono savivaldybėje gyventojų padaugėjo net 7 proc., Vilniaus rajono  - 6 proc., Kauno rajono – 3 proc.

Teigiama, jog labiausiai gyventojų sumažėjo dėl migracijos (76 proc.). Per pastarąjį dešimtmetį iš šalies išvyko 328,3 tūkst. gyventojų, o atvyko 64,2 tūkst. Didelę įtaką gyventojų skaičiaus mažėjimui turėjo ir neigiama natūralioji kaita.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.