Į užtarnautą poilsį išėjusią banko valdytoją pakeitė marijampolietė

juozulynieneGiedrė PLEČKAITYTĖ

Gruodžio 29 dieną Šakiuose buvo atsisveikinta su AB „Swedbank“ Šakių ir Vilkaviškio klientų aptarnavimo skyrių ilgamečiais valdytojais. Už darbui atiduotus gyvenimo metus padėkos žodžius tarė bendradarbiai ir valdžios atstovai. Ilgametę AB „Swedbank“ Šakių skyriaus valdytoją Oną Juozulynienę pakeitė marijampolietė Jolita Kromalcienė.

Nuotr. Prieš pat Naujuosius į užtarnautą poilsį buvo išlydėta ilgametė AB „Swedbank“ Šakių klientų aptarnavimo skyriaus valdytoja. Ji šalies bankininkystės sistemoje išdirbo net 32-ejus metus.

Reikia pripažinti, jog šventiniu laikotarpiu gražių susitikimų akimirkų rajone nestigo. Jų gausybę paįvairino AB „Swedbank“ Šakių ir Vilkaviškio skyrių valdytojų Onos Juozulynienės ir Alfonso Čelkevičiaus šventinis vakarėlis, skirtas šių žmonių išleidimui į užtarnautą poilsį. Šia proga kraštietę pagerbti laiko rado ir rajono meras Juozas Bertašius su pavaduotoja Rima Rauktiene. Ilgametei AB „Swedbank“ Šakių klientų aptarnavimo centro valdytojai O. Juozulynienei buvo įteikta mero padėka už didelės atsakomybės reikalaujantį darbą Lietuvos bankininkystės sistemoje, už kruopštumą, už ilgus metus tarp žmonių ir jų problemų, už pagarbą klientui, savajai įstaigai. Mero pasirašytas Padėkos raštas įteiktas asmeninės jubiliejinės sukakties ir 32-ejų darbo metų proga. Kiek daugiau nei tris dešimtmečius šalies bankininkystėje išdirbusi moteris sakė džiaugiasi prabėgusiais metais, per kuriuos būta ir šilto, ir šalto. Išleistuvių šventėje dalyvavusiems AB „Swedbank“ įvairių teritorinių skyrių jauniesiems kolegoms O. Juozulynienė keletą žodelių tarė apie save ir šio banko darbuotojų pasiektus darbo rezultatus.
 
Keliaujant O. Juozulynienės prisiminimų labirintais dera paminėti, kad tuometinėje Šakių centrinėje taupomojoje kasoje, būdama 28-erių metų, ji pradėjo dirbti 1979 metų lapkričio 26 dieną. Tad nuo tos dienos prabėjo 32-eji aktyvios darbinės veiklos metai. „Išdirbau 32 - ejus metus ir jie labai greitai prabėgo“,- teigė O. Juozulynienė. Pirmaisiais jos darbo metais Šakių centrinė taupomoji kasa kartu su kitais šalies tuometiniais bankais tapo Tarybų Sąjungos socialistinio lenktyniavimo trečiosios vietos laimėtoja. Už tai padalinys gavo 100 rublių premiją. „Tuo labai džiaugėmės. Šakiai - tokie maži, bet parodėme, ką galime. Pagrindiniai rodikliai indėliai ir obligacijos. Su indėliais, aišku, kraštas turtingas, problemų niekada nebuvo. Tačiau gyventojai nenorėjo pirkti obligacijų. Tas laikmetis tikrai prisimintinas“,- pasakojo O. Juozulynienė.

1987 metais Šakių centrinė taupomoji kasa buvo reorganizuota į TSRS taupomojo banko Šakių skyrių. Tuomet banke dirbo net 55 darbuotojų būrys. Rajone skyrius turėjo net 14  padalinių. Ten, kur jų nebuvo, bankininkystės paslaugas teikė net 10 įvairių vietovių paštuose dirbusių darbuotojų. Nenumaldomai bėgantis laikas keitė bankinę sistemą, keitėsi banko pavadinimai. Atgavus Lietuvos nepriklausomybę, minėtasis bankas buvo reorganizuotas į Lietuvos taupomąjį banką. Taupomasis bankas tapo Hansa, o prieš bemaž trejus metus jis buvo pervardytas į Swedbank. 2008 metais bankas persikėlė į naujas patalpas. „Labai džiaugėmės, kai persikėlėme į naujas patalpas. Pagerėjo darbo sąlygos, klientai betarpiškai galėjo bendrauti su bankininkais. Tie metai buvo labai geri, kadangi Šakių padalinys Alytaus filiale tapo nugalėtoju, kaip geriausias padalinys“,- prisiminimais dalijosi buvusi valdytoja.

Ilgametė banko valdytoja O. Juozulynienė pagiriamąjį žodį tarė ir darbuotojams. Juk visi minėtieji laimėjimai, pasak O. Juozulynienės, buvo pasiekti darbuotojų dėka. Dirbti likusiems kolegoms bankininkė linkėjo sėkmės darbuose ir visados vadovautis banke taikomu principu: „Paprastumas, atvirumas ir rūpestingumas“.

Pati O. Juozulynienė kol kas minčių ir planų neišduoda, ką veiks išėjusi į užtarnautą poilsį. Renginio metu paklausta, kokiomis nuotaikomis ji gyvena, atsakė: „Nuotaikos šiuo metu, turiu pasakyti, visai normalios. Pagal tvarką buvau įspėta lapkričio 5 dieną. Su viskuo esu susitaikiusi, viską apmąsčiusi, apgalvojusi. Žinau, kad taip turi būti, kitaip nebus“.

AB „Swedbank“ Šakių klientų aptarnavimo skyriui nuo šiol vadovauja marijampolietė Jolita Kromalcienė. Jau nuo šių metų ji vadovavimą perims ir šio banko Vilkaviškio skyriuje. Naujoji Šakių skyriaus valdytoja džiaugiasi, jog buvo šiltai sutikta darbuotojų. Pasak J. Kromalcienės, šakiečiai, besinaudojantys šio banko paslaugomis taip pat džiaugiasi, kad naujoji valdytoja yra iš Marijampolės. Beje, ji pati atskleidė tai, kad Šakiai jai yra artimas ir brangus kraštas, mat čia gyveno jos močiutė ir čia ji praleido pačias gražiausias vasaras.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.