Griškabūdietė sėkmės paukštę pagavo Škotijoje

kristinaGiedrė PLEČKAITYTĖ

Griškabūdietę Kristiną Antanaitytę gamta apdovanojo išskirtiniu grožiu, suteikusiu jai šansą gyvenime pajusti profesionalaus modelio darbą. 23-ejų metų lietuvaitė užkariavo Škotijos mados industriją – jos fotografijos puošia ne vieną žurnalo viršelį ar reklaminį stendą. Kiek daugiau nei savaitei laiko tėviškėn sugrįžusi Kristina prisipažino, kad yra labai laiminga.

Nuotr. Trumpam tėviškėn sugrįžusi K. Antanaitytė atvirai pasakojo apie savo gyvenimą ir Škotijoje sėkmingai besiklostančią modelio karjerą.
Dar vaikystėje K. Antanaitytė aplinkinius žavėjo iš tėvelio paveldėtomis rudomis akimis, iš grynakraujės rusaitės mamytės - švelniausiais veido bruožais. Mažai kam kilo abejonių, kad smulkaus sudėjimo visuomet aukštesnė už daugelį bendraamžių buvusi mergina ateityje bus modelis. Tokį gyvenimo kelią ką tik gimusiai mergaitei tarsi išpranašavo jos mama: „Kai pamačiau savo ką tik gimusią Kristiną, pasakiau, kad ji bus modelis“. Motiniška nuojauta neapgavo. Kelerius metus Škotijoje gyventi K. Antanaitytė jau kuris laikas yra viena paklausiausių šios šalies modelių. Fotografijos su jos demonstruojamais rūbais ar papuošalais puošia ne vieno žurnalo viršelį ar parduotuvių vitriną.
 
Į atranką nuvedė draugė

Iškalbi, visuomet besišypsanti Kristina džiaugiasi profesionalaus modelio karjera, nors pripažįsta, jog vaikystėje modelio darbas nebuvo jos siekiamybė. „Kai mokiausi „Žiburio“ gimnazijoje, skelbimų lentoje kabojo informacija apie į Šakius atvykstančią modelių agentūrą. Skelbimą pamačiusi mano klasės draugė pasakė, kad turiu būtinai nueiti į atranką. Aš tuo metu buvau išstypusi, liekna. Ūgis augo greičiau nei svoris“, - prisiminimais dalijosi mergina. Tuokart modelių atrankoje su drauge pasirodžiusi Kristina iš karto buvo pastebėta. Septyniolikametei buvo pasiūlyta su agentūra pasirašyti kontraktą. Pirmuosius mados pasaulio iššūkius moksleivė Kristina išbandė tolimajame Taivane. Paprastai mados industrijoje laukiama ypač jaunų modelių, tačiau Kristina mano, jog 17 metų – pats geriausias amžius pradėti modelio karjerą. „Aš buvau subrendusi kaip asmenybė. Geras vertybes iš savo šeimos perėmusi. Nebuvau tokia paika, kad svetimoje šalyje nežinočiau, kaip susitvarkyti. Ko nemokėjau, tai virti, nes visuomet buvau mamos vaikas“, - pasakojo Kristina.

Po pirmosios kelionės laukė kita. „Dvyliktos klasės pirmuosius du mėnesius praleidau Milane. Turėjau eiti pas gimnazijos direktorę tartis, kad grįžusi viską atsiskaitysiu. Labai palaikė mane visi mokytojai“, – prisiminė mergina, visuomet dėl savęs ir savo artimųjų norėjusi pabaigti bendrojo lavinimo mokslus. Būtent dėl mokslų numatytą intensyvų kelionių maratoną ji nutraukė atsisakydama keliauti į Niujorką.

Būta ir skeptikų

Pirmaisiais Kristinos sėkmės žingsniais džiaugėsi toli gražu ne visi ją pažinojusieji. Ne retai ir giminaičiai tėveliams papriekaištavo, kad parduos dukrą. Būtent tuo laikmečiu, kai daugiau nei prieš šešerius metus griškabūdietė Kristina pradėjo kabintis į mados pasaulio platybes, lietuviškoje spaudoje pasirodė straipsniai apie pardavinėjamas manekenes. „Buvo ką tik „Lietuvos ryte“ išspausdintas didelis straipsnis, kad pardavinėjamos manekenės. Tai mano tėvams buvo labai sunku“, - prisimena griškabūdietė, kurią tėvai išvykstant į pirmąją kelionę palydėjo net iki Rygos oro uosto, kad įsitikintų, jog viskas gerai. Galiausiai aplinkinių skeptiškos nuomonės buvo paneigtos būtent tuomet, kai didžiuosiuose šalies miestuose, prekybos centruose pasirodė firmos „Danija“ jos reklamuojami batai. Koks jausmas, kai pamatai save didžiuliuose miesto stenduose? „Važiavau autostrada ir pamačiau Danijos reklamą su savo atvaizdu. Netrukus televizijoje pasirodė reklaminis klipas. Iš tiesų labai smagu buvo. Labai džiaugiausi dėl tėvų. Tai buvo faktas, kad esu modelis ir nebuvau pardavinėjama“,- prisiminė Kristina.

Atrasta po dvejų metų pertraukos

Baigusi Šakių „Žiburio“ gimnaziją Kristina išsikėlė gyventi į Škotiją. „Turėjau dar vieną kelionę į Pietų Korėją ir sustojau. Tuometinis mano vaikinas nenorėjo, kad aš keliaučiau. Teko pasirinkti: meilė ar karjera“,- atviravo Kristina, vis tik pasirinkusi, kaip sakoma, iki ausų mylėtą vaikiną. Gyvendama eilinės imigrantės gyvenimą mergina įstojo į Stirlingo universitetą, lygiai prieš metus įgijo kino medijos diplomą. Beje, kaip ir daugelis imigrantų ji dvejus metus dirbo padavėja viename iš vietinių barų. „Buvo laikas, kai dirbau mažiau valandų, pagalvojau, kad galiu daugiau dirbti ir, žinoma, daugiau pinigų užsidirbti“, - kalbėjo ji. Kaip tik tuo metu Stirlinge vyko grožio konkursas „Mis Stirlingas“, į kurį Kristina nuėjo kartu su drauge. „Konkurso aš nelaimėjau, nes buvau lietuvė. Būtų nesąžininga, kad būčiau gavusi nugalėtojos titulą. Tačiau patekau į finalą“, - pasakojo K. Antanaitytė. Pasirodymas grožio konkurse vėl davė savo vaisius. 21-erių metų lietuvaitę pastebėjo Mis Škotija, kuri paragino Kristiną paskambinti jos agentūrai. Susisiekusi su agentūra, mergina buvo pakviesta atvykti. „Su manimi į agentūrą nuvažiavo buvęs mano vaikinas. Agentūros atstovai jam pasakė: „Kodėl tu mums anksčiau jos neatvedei į agentūrą?“ Tą pačią dieną pasirašiau kontraktą ir jau po mėnesio pradėjau dirbti“, - pasakojo K. Antanaitytė. Šiandien lietuvaitė yra viena paklausiausių Škotijos modelių. Kristina, šiuo metu jos istoriją skaitančioms jaunoms merginos, siekiančioms tapti modeliu, galėtų patarti būti lanksčioms, neįnoringoms, paprastoms,  draugiškoms. „Daugelis užsakovų skambina į mano agentūrą ir sako: „ Mes vėl norime dirbti su Kristina“. Tai reiškia, kad aš jiems palikau teigiamą įspūdį. Vadinasi, jie liko patenkinti ir mano darbu, ir mano asmenybe“, - tikino mergina.

Didžiausia vertybė – šeima

Tai, kad šiandien Kristina dirba mėgiamą, įdomų ir, kaip pati sako, gana nesunkų darbą, ji dėkoja ją visuomet palaikiusiai šeimai: mamai, tėčiui ir dviem broliams. Svetur savo gyvenimą kurianti lietuvaitė pripažįsta, jog beprotiškai pasiilgsta Griškabūdyje gyvenančios šeimos. „Aš visuomet čia veržiuosi sugrįžti. Man labai čia gera. Apie savo šeimą aš galiu pasakyti tik gražiausius žodžius“,- teigė mergina. Deja, šiuo savo gyvenimo laikotarpiu su gimtuoju kraštu ateities ji nesieja.  Kalbėdama apie ateitį Kristina sako, kad bandys kaip įmanoma ilgiau dirbti profesionaliu modeliu. Be to, nuotoliniu būdu mergina mokosi interjero dizaino paslapčių. „Interjero dizainui visuomet jaučiau aistrą“, - pridūrė pašnekovė.  

Išskirtinio grožio Kristinos pasiteiravus, kas jai yra gražus žmogus, pirmiausiai ji akcentuoja vidinį grožį.  „Man svarbiausia vidinis grožis. Man labai svarbu žmogaus akys. Kai jas pamatau, galiu nuspėti, ar galiu pasikliauti žmogumi, ar ne. Svarbu, kad žmogus būtų gražus vidumi, kad susėdus būtų gera kalbėtis“, - teigė K. Antanaitytė. Ji nebijo drąsiai ištarti, jog yra tiesiog laimingas žmogus. Kas Kristinai yra laimė? „Esu sveika. Mano šeimos nariai sveiki. Kiekvieną dieną džiaugiuosi atsikėlusi. Džiaugiuosi suradusi savo gyvenimo meilę. Manau, tai yra didžioji priežastis, kodėl su šypsena užmiegu ir atsikeliu“, - atviravo Kristina, kurios širdį  užkariavo, deja, ne lietuvis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.