Rajone daugėja santuokų

Praėjusiais metais rajone mirė gerokai daugiau žmonių nei 2011 metais. Gimstamumo rodikliai taip pat nedžiugina, nors optimistiškiau nuteikia susituokusiųjų skaičius. Lyginant kelerius paskutiniuosius metus, santuokų skaičius rajone tendencingai didėjo.

Per 2012 metus Šakių rajono Civilinės metrikacijos skyriuje buvo įregistruoti 302 gimimai - 14 mažiau nei 2011 metais. Tarp gimusiųjų -160 berniukų ir 142 mergaitės. Per metus net 52 naujagimiai pasaulį išvydo užsienyje. 2011 metais tokių buvo 32, tad gimstančiųjų emigracijoje, bet registruojamų rajone, kasmet daugėja. Vien paskutinį metų mėnesį tokių mažylių buvo 10. Tai savotiškas metų rekordas, nes kitais mėnesiais tokių atvejų būdavo gerokai mažiau.

Paskutinį metų mėnesį rajone gimė 25 naujagimiai - 13 berniukų ir 12 mergaičių. Daugiausiai, šeši gimimai, registruoti Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje, po keturis – Šakių mieste ir Gelgaudiškyje, trys – Šakių seniūnijoje. Tik Žvirgždaičių, Slavikų, Lekėčių ir Barzdų seniūnijose praėjusį mėnesį negimė nė vienas naujagimis. Šios seniūnijos pagal gimusiųjų skaičių liūdniausiai atrodo ir žiūrint į metinius rodiklius. Pavyzdžiui, Slavikuose per 2012 metus registruoti du naujagimiai, Žvirgždaičiuose – keturi, Lekėčiuose – šeši. Likusiose seniūnijose gruodžio mėnesį registruota po vieną, Sintautų seniūnijoje – du gimimai.
 
Mirusiųjų skaičius, lyginant du paskutinius mėnesius, beveik nepakito. Gruodį Anapilin iškeliavo 47 rajono gyventojai, lapkritį tokių buvo vos vienu mažiau. Didžioji dalis visų mirusiųjų – iš Šakių. Čia paskutinį metų mėnesį buvo net 33 laidotuvės. Keturių gyventojų neteko Šakių seniūnija, po tris mirtis registruota Kidulių ir Kudirkos Naumiesčio, du žmonės mirė Sudargo, po vieną Gelgaudiškio ir Lukšių seniūnijose. Likusiose seniūnijose praėjusį mėnesį nemirė nė vienas žmogus.

Per metus Šakių rajone registruotos 529 mirtys, 2011 metais buvo 484. Daugiausiai, net 311 mirusiųjų, buvo Šakiuose, Šakių seniūnijoje – 44, Kudirkos Naumiestyje – 35, Kiduliuose 23. Užsienyje 2012 metais mirė septyni rajono gyventojai – penkiais daugiau nei ankstesniais metais.
2012 metais rajone susituokė 185 poros, 2011-sias santuoką įregistravo 176, o dar ankstesniais metais – 153. Paskutinį metų mėnesį rajone registruota 10 santuokų. Apskritai daugėja ne tik civilinių, bet ir bažnytinių santuokų. Pernai bažnyčioje susituokė 52 poros, 2011 metais tokių buvo 47. Užsienyje, lyginant dvejus paskutiniuosius metus, įregistruotų santuokų sumažėjo - pernai svečiose šalyse susituokė  septynios, 2011 metais – devynios poros. Per praėjusius metus santuoką nutraukė 110 šeimų – keturiomis daugiau nei 2011 metais. 2010 metais išsituokė 113 šeimų. Ir pernai, ir užpernai užsienyje išsituokusiųjų skaičius toks pat – po keturias poras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.