Miesto centre – slalomo varžybos

slalomas askPraėjusį sekmadienį Šakiuose vyko automobilių slalomo varžybos „Šakių vasara – 2016“, džiuginusios organizatorius ir žiūrovus dalyvių gausa.

Nuotr. Pirmą kartą slalomo varžybos suorganizuotos miesto centre – dalyviai važiavo aplink miesto skverą ir E. Steponaičio bei Birutės gatvėse.

Šakių automobilių sporto klubo (Šakių ASK, vadovas Tadas Viliūšis) organizuotose varžybose keturiose klasėse jėgas išbandė 55 dalyviai ne tik iš Šakių, bet ir iš Vilniaus, Kauno, Jurbarko. T. Viliūšis po varžybų džiaugėsi pavykusiu renginiu ir dalyvių susidomėjimu, nes apie „Šakių vasarą“ informacija buvo paskelbta likus vos keletui dienų iki varžybų.

„Smagu, nes užsiregistravo tikrai daug dalyvių. Kartais apie renginį informacija būna kelias savaites, bet nesusirenka tiek norinčiųjų. Džiaugiamės. Tai vienas iš geriausių mūsų renginių“, – sakė T. Viliūšis.
 
Šiais metais renginys išskirtinis ir tuo, kad vyko kitoje nei įprastai vietoje – šį kartą dalyviai važiavo aplink miesto skverą ir E. Steponaičio bei Birutės gatvėse.

Daugiausiai dalyvių, net devyniolika, važiavo „Laisvoje“ klasėje, kur ir automobiliams, ir jų padangoms netaikomi jokie apribojimai. Geriausiai čia sekėsi klaipėdiečiui Vygantui Januškiui su Honda Civic (geriausias laikas 45,67 s.). Antras, taip pat su Honda Civic, liko Mindaugas Šimkevičius (47,20 s.), trečią vietą su Renault Clio laimėjo Šakių ASK narys Artūras Marcinkevičius (47,61 s.).

FWD (automobiliai varomi priekiniais ratais) klasėje susirungė 16 dalyvių. Čia, kaip ir ankstesnėje klasėje, nepralenkiamas buvo ir pirmąją vietą iškovojo V. Januškis (46,6 s.). Antras su Opel Astra liko kaunietis Gytis Greičius (48,05 s.), trečią vietą su Honda Civic užėmė nuolatinis varžybų dalyvis kaunietis Mindaugas Šimkevičius.

RWD (automobiliai varomi galiniais ratais) klasėje jėgas išbandė 12 dalyvių. Pirmasis su BMW 327 šioje klasėje buvo Šakių ASK narys Modestas Valtys (49,23 s.), už nugaros palikęs Mazda MX-5 vairavusį ir antrąją vietą užėmusį Aidą Valucką (49,51 s.). Trečią vietą su BMW 3 laimėjo šakietis Šakių ASK narys Kęstutis Jankauskas (49,61 s.).

Atkakli kova vyko VAZ klasėje, kur važiavo aštuoni dalyviai. Pirmas – Šakių ASK narys Ernestas Grabauskas (52,76 s.), aplenkęs ilgą laiką pirmavusį šakietį Saulių Šuopį (53,48 s.), trečią vietą laimėjo taip pat Šakių ASK narys Gytis Baltrušaitis (53,76 s.).

Organizatoriai dėkingi rėmėjams bei visiems prisidėjusiems prie „Šakių vasaros – 2016“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.