Šįkart automobiliai gaudė aerodrome greta koplyčios

slalomas keturnaujiena
Diktavęs tempą pagrindinę varžybų taurę laimėjo jurbarkiškis Ligitas Kordušas (centre). Savo meistriškumą demonstravo ir kraštietis Tomas Kažemėkaitis (antras iš kairės), prizines vietas iškovojęs trijose skirtingose klasėse. Greta jo – pagrindinis varžybų organizatorius Gytis Matusevičius.

Per Žolinę, rugpjūčio 15-ąją, automobilių varikliai gaudė kiek neįprastoje vietoje – greta Dievo Gailestingumo koplyčios Keturnaujienoje (Sintautų sen.). Čia vyko automobilių slalomo varžybos „Trys su puse vožtuvo“ taurei laimėti.
 
Pasak pagrindinio varžybų organizatoriaus Gyčio Matusevičiaus, jų komanda šioje vietoje varžybas organizavo pirmą kartą, buvo dvejonių, ar pavyks sulaukti klebono pritarimo, tačiau kliūčių nebuvo ir dalyviai buvo pakviesti lenktyniauti būtent greta koplyčios esančiame aerodrome.

„Per Žolinę lenktyniavau bene švenčiausioje trasoje Marijos žemėje. Keturnaujienos koplyčia prie Šakių pastatyta viduryje pakilimo tako. Puiki aura sukti ratus aplink Dievo namus. O dar kai laimi taurę...“ – įspūdžiais po varžybų socialinėje erdvėje dalijosi vienas iš dalyvių Ramūnas Žilionis.

Pats G. Matusevičius sako, kad nors trasa sulaukė gerų atsiliepimų, visgi čia dažnai organizuoti varžybų neketinama, nes greitai dyla padangos, tad norisi pasaugoti dalyvių techniką.

O dalyvių sulaukta išties nemenko būrio – varžybose dalyvavo 30 sportininkų ne tik iš Šakių, bet ir Jurbarko, Tauragės, Kauno, Vilkaviškio, Šiaulių, Vilniaus, Trakų, Druskininkų, Kretingos rajonų. Septyniose skirtingose klasėse sportininkai išsidalino 62 startinius numerius.

slalomas keturnaujiena2
Tradiciškai daugiausiai dalyvių sulaukė „Laisva“ klasė. Čia susirungė 20 sportininkų, tarp kurių geriausiai sekėsi jurbarkiškiui Ligitui Kordušui su „Audi A4“. Antrą vietą užėmė Aivaras Karsokas iš Druskininkų su „BMW 323ti“, o būtent Keturnaujienoje įsikūręs Tomas Kažemėkaitis su „BMW e46“ iškovojo trečią vietą.

„Moterų“ klasėje jėgas išbandė penkios dalyvės. Pirmą vietą užėmė Ingrida Jakienė iš Šiaulių su „Renault Clio Sport“, antrą vietą laimėjo „Honda Civic“ vairavusi Virginija Kėdžiūtė iš Darbėnų, o trečią vietą iškovojo Inga Ūsienė iš Vilkaviškio su „Audi TT“.

„Jaunimo“ klasėje varžėsi šeši dalyviai iki 18 metų. Čia pergalę nuskynė lukšietis Justas Žukauskas su „Mitsubishi Colt“, antras liko Arnas Jakas iš Šiaulių, vairavęs „Renault Clio Sport“, o trečią vietą užėmė šakietis Majus Braškys su „BMW e36“.

„History“ klasė sulaukė keturių dalyvių dėmesio. Prizines vietas iškovojo vietiniai. Vytautas Žemaitaitis su „VW Golf“ buvo pirmas, antras liko Mantas Balčius su „VW Golf“, trečias – „Opel Astra“ vairavęs T. Kažemėkaitis.

AWD (visais ratais varomi automobiliai) klasėje susirungė šeši dalyviai. Jurbarkiškis L. Kordušas su „Audi A4“ ir čia buvo nepralenkimas, antras liko tokios pačios markės automobilį vairavęs taip pat jurbarkiškis Irmantas Ditkus, o Ramūnas Žilionis su „Toyota GR Yaris“ iš Trakų užėmė trečią vietą.

RWD (galiniais ratais varomi automobiliai) tarp septynių dalyvių geriausiai sekėsi druskininkiečiui Aivarui Korsakui su „BMW 323ti“, antras liko T. Kažemėkaitis su „BMW e46“, trečias – Karolis Daujotas iš Vilniaus su „BMW 325“.

FWD (priekiniais ratais varomi automobiliai) klasėje rungtyniavo 14 dalyvių. Šakietis Artūras Marcinkevičius užėmė pirmą vietą, antras – lukšietis Justas Žukauskas, o trečias – jurbarkiškis Tadas Povilaitis. Visi vairavo „Mitsubishi Colt“.

10 greičiausių dalyvių varžėsi atskirame pogrupyje, kur per vienintelį važiavimą turėjo parodyti savo geriausius sugebėjimus ir greitį, tad pagrindinė „Trys su puse vožtuvo” komandos taurė atiteko L. Kordušui iš Jurbarko. Pasak G. Matusevičiaus, įskaitiniuose važiavimuose sportininkas diktavo tempą, kaskart laužydamas visų laikų rekordus laimėjo ir paskutinįjį apdovanojimą.

Organizatoriai dėkoja dalyviams, žiūrovams ir rėmėjams ir vos pasibaigus vienoms varžyboms jau dėlioja ateities planus – rugsėjo 15 d. būtent Šakiuose vyks ralio „Aplink Lietuvą“ greičio ruožas, o spalio viduryje planuojamas naktinis slalomas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.