Balandį planuojamas rekordinis vakcinų skaičius

Šakių rajono sergamumo rodikliai pastaruoju metu pagerėjo, tad savivaldybė pagal skirstomas zonas dabar patenka į geltonąją.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, šiuo metu rajone Covid-19 serga 38 žmonės, saviizoliacijoje – 156. 100 tūkst. gyventojų rajone tenka 84 sergantieji, Lietuvoje šis rodiklis – 339.
 
„Esame vienuoliktoje vietoje, pandemijos pagreičio rodiklis irgi rodo gerėjimą“, – sakė R. Juškaitis.

Beje, atsižvelgiant į poreikį, mobiliame patikros punkte ilginamas ir darbo laikas, didinamas ir ėminių kiekis. Nuo šiol punktas dirbs 9–14 val., dienos ėminių skaičius didinamas iki 73. Paklausiausi greitieji antigenų, mažiausiai paklausūs antikūnų testai.

Per ankstesnę savaitę iš viso ištirti 402 rajono žmonės, teigiamų viruso atsakymų 3,2 proc.

Balandį planuojamas gauti praktiškai dvigubai didesnis vakcinų kiekis. R. Juškaitis paskaičiavo, kad jeigu pažadai bus tesimi, per balandį iš viso turėtų būti gauta 4 tūkst. 700 vakcinos dozių. Jei anksčiau per savaitę būdavo paskiepijama 500–600 piliečių, tai balandį per dieną vidutiniškai vakcinas turėtų gauti po 200 žmonių. Dabar prioritetų viršūnėje yra švietimo įstaigų darbuotojai, iš kurių maždaug 50 proc. sutinka būti skiepijami „AstraZeneca“.

R. Juškaitis informavo, kad peržvelgus 70-mečių ir vyresnių amžiaus grupę paaiškėjo, jog maždaug trečdalis jų yra nepasiskiepiję. Todėl jis ragina šios amžiaus grupės senjorų artimuosius kreiptis tiesiogiai į Pirminės asmens sveikatos priežiūros centrą, pasinaudoti galimybe būti paskiepytiems, tuo labiau, kad dabar vakciną galėtų rinktis.

„Tiesiog norėtume, kad kaip galima daugiau žmonių būtų pasiskiepiję“, – sakė R. Juškaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.