Geriausia visuomenės sveikatos specialistė nesijaučia esanti geresnė už kitus

vsb donata
Visuomenės sveikatos specialistės Donatos Stanaitienės įvertinimu džiaugėsi ir biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas. D. Pavalkio nuotr.

Norėdama atkreipti dėmesį į visuomenės sveikatos svarbą ir ja besirūpinančių specialistų darbą, Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija jau šeštą kartą surengė „Metų specialisto“ apdovanojimus. Šakiuose šį įvertinimą pelnė visuomenės sveikatos specialistė Donata Stanaitienė.
 
D. Stanaitienė įvertinta už nuoširdų atsidavimą profesinei veiklai, sąžiningą ir rūpestingą pareigų atlikimą bei visuomenės sveikatos vertybių puoselėjimą. Apdovanojimą Kovo 8-ąją simboliškai jai įteikė Šakių rajono meras Edgaras Pilypaitis, dėkojęs specialistei ir už rengiamus infografikus apie Covid-19 statistiką rajone, kuriais meras dalijasi socialiniuose tinkluose.

Įvertinimu džiaugėsi ir biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas, tokius darbuotojus kaip Donata vadinęs tiesiog elitu, buvusios kolegės sėkme džiaugėsi ir savivaldybės gydytoja Edita Zubrickienė, patikinusi, kad Donata tiesiog to verta, o pastaroji sakė, kad būtent E. Zubrickienė dirbdama biure pramynė kelius, buvo jai pavyzdys ir yra tarsi visko išmokiusi mama, kuri pasirinko kitą darbinį kelią.

Pati laureatė sako dar besimokydama mokykloje žinojusi, kad savo profesinę ateitį sies su sveikatinimu, tad su savo darbu pataikė tiesiai į dešimtuką.

„Šioje profesijoje svarbu būti atsidavusiam žmonėms, būti įvairiapusišku ir nuolatos tobulėti, kad sugebėtum pritraukti ir tikslingai atlikti švietėjišką veiklą apie vieną svarbiausių dalykų – sveikatą. Dirbant visuomenės sveikatos specialiste ne tik suteiki kitiems žinių, bet visada gauni ir atgalinį ryšį – plačias šypsenas, nuoširdžias padėkas, dėl ko į darbą galiu eiti su džiaugsmu“, – sako D. Stanaitienė ir dėkoja puikiam kolektyvui, kurio dėka apdovanojimą ji gali laikyti savo rankose.

„Nors ir labai džiaugiuosi, kad pastangos ir atsidavimas mylimam darbui buvo įvertintas, tačiau niekada savęs nelaikiau geresne už kitus, todėl šiuo apdovanojimu mielai pasidalinčiau su visu kolektyvu“, – atsiimdama apdovanojimą kalbėjo Visuomenės sveikatos biuro specialistė D. Stanaitienė.

„Metų specialisto“ rinkimai vyksta net 47 visuomenės sveikatos biuruose. Kandidatus siūlė kiekvieno biuro darbuotojai ir vadovai. Renkant geriausius specialistus atsižvelgiama į jų veiklą nacionaliniu, regioniniu ar savivaldybės mastu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.