Ar lekėtiškiai bus aprūpinami vaistais?

radisauskieneGintarė MARTINAITIENĖ

Vėl iš naujo keliamas ne kartą gvildentas klausimas dėl vaistinės nebuvimo Lekėčiuose. Klausimas keliamas, tačiau neaišku, ar situacija dėl to keisis, tad lekėtiškiams ambulatorijoje ir toliau niekas nesuteiks galimybės įsigyti net ir paprasčiausių medikamentų.

Nuotr. Tiek I. Radišauskienė (kairėje), tiek D. Bagdonienė tikino, kad ambulatorijoje niekas nenori užsiimti papildomu darbu ir prekiauti vaistais.

Niekas nesutiko

Jau ne kartą yra aptarinėta situacija Lekėčiuose, kai žmonės ambulatorijoje negali įsigyti net paprasčiausių vaistų. Kad lekėtiškiams būtų suteikta ši galimybė, pirmiausiai iniciatyvą turėtų rodyti ambulatorijos gydytoja Ingrida Radišauskienė, tačiau ji to nedarė anksčiau, nedaro ir dabar. „Tikrai buvo ne kartą keltas šis klausimas, tačiau vaistinės ten kurti neapsimoka, o ambulatorijoje niekas neapsiima“, - tarybos nariams posėdžio metu aiškinosi savivaldybės gydytoja Daina Bagdonienė. Pati gydytoja dar kartą patikino, kad slaugytoja nesutinka apsiimti papildomo darbo, nes be tiesioginių pareigų jau ir taip turi aplikti kitas pareigas – prižiūrėti medicinos prietaisus, rūpintis higiena. „Pagal Lekėčiuose esantį gyventojų skaičių papildomo, kad ir pusės etato, steigti negalime‘, - aiškino I. Radišauskienė. Šiuo metu ambulatorijoje yra 1.5 slaugytojo etato, vienas šeimos gydytojo ir pusė odontologo etato.
 
Nepagarbiai bendrauja?

Ūkio komiteto posėdžio metu šį klausimą iškėlė tarybos narys Kęstutis Gudelevičius. Jis pasakojo, kad viename iš susitikimų maždaug iš 300 gyventojų apie 200 iškėlė klausimą dėl vaistų įsigijimo, tiksliau neįsigijimo, savo gyvenamojoje vietovėje. „Be to, kiek teko girdėti, ši gydytoja garsėja nekokiu elgesiu su pacientais, nepagarbiai su jais bendrauja ir išvis ten nevyksta dialogas tarp gydytojos ir bendruomenės“, - teigė K. Gudelevičius. Jis klausė, ar nėra jokių galimybių vietovėje, kurioje gyvena tiek daug pagyvenusių žmonių, suteikti žmonėms galimybę įsigyti vaistų. Priminsime, kad šios gydytojos elgesį jau svarstė specialiai sudaryta komisija 2010 metų vasarą. Tuomet buvo siūloma įspėti I. Radišauskienę dėl netinkamo savo pareigų atlikimo ir įstaigos darbo organizavimo.

Ieškos sprendimo būdų

Ir tarybos posėdžio metu, ir po jo rajono meras Juozas Bertašius žadėjo ieškoti problemos sprendimo būdų. „Gal pavyks susitarti, gal pavyks rasti kvalifikuotą, norintį ir galintį šia veikla užsiimti žmogų. Tada spręstume ir apmokėjimo klausimą“, - kalbėjo meras. Apie tai, ar šioje situacijoje netrūksta ir pačios gydytojos iniciatyvos, rajono vadovas nebuvo linkęs kalbėti. „Džiaugiamės, kad mūsų rajonas turi ambulatorijas ir išlaikytą personalą, nes kitur net felčerių nėra ir situacija išvis baisi. O šiuo atveju vis vien kažką žiūrėsime“, - sakė J. Bertašius.

Yra sektinų pavyzdžių

Visgi rajone yra ambulatorijų, kur vaistų įsigijimas yra tarsi savaime suprantamas dalykas ir niekas nekelia apmokėjimo klausimo. Pavyzdžiui, Kriūkuose gyventojai aprūpinami ne tik paprastais medikamentais, bet ir kompensuojamaisiais vaistais. Plokščiuose šia veikla užsiima pats gydytojas Rimantas Bagdonas ir niekas dėl papildomų niuansų nesuka galvos. Be to, netgi kai kuriuose medicinos punktuose felčerės turi paprasčiausių vaistų, kuriais aprūpina vyresnio amžiaus pacientus. Joms už šį darbą papildomai niekas nemoka.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.