Nuo liepos greitąją pagalbą kviesime per Kauną

greitojiGintarė MARTINAITIENĖ

Taryba pritarė, kad nuo liepos 1 dienos Šakių greitosios medicinos pagalbos stotis bus perduodama Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai. Dėl šios centralizacijos darbo neteks keturi dispečerinėje dirbę asmenys.

Apie centralizaciją buvo kalbama seniai, tačiau iki šiol buvo manoma, kad Šakių greitosios medicinos pagalbos stotis priklausys Marijampolei, o ne Kaunui. Tiek rajono meras Juozas Bertašius, tiek Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Rimgaudas Lebedžinskas pripažino, kad Kaune centras jau įkurtas, o Marijampolėje dar tik planuojama tai daryti ir prašoma apie 200 tūkst. litų paramos. „Kaunui nereikia nieko prisidėti, o Marijampolė prašo didžiulių pinigų“, - viename iš posėdžių tarybos nariams aiškino rajono vadovas. R. Lebedžinskas kalbėjo, kad yra girdėjęs, jog po kurio laiko Lietuvoje apskritai liks ne 10, o tik penki centrai. „Tai geriau išsyk perduodame Kaunui ir žinome, kad ten centras tikrai liks. Kam jungtis prie Marijampolės, dar įdėti didžiules lėšas ir po to vėl keisti. Todėl ir nuspręsta jungtis prie Kauno. Be to, sutaupome labai daug lėšų“, - aiškino Greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius.
 
Nors pagal priimtą tarybos sprendimą jau nuo liepos 1 dienos funkcijos vykdymas turėtų būti perduotas Kaunui, R. Lebedžinskas sako, kad tikriausiai iki numatyto laiko nebus suspėta. „Gal rugpjūtį bus galutinai perduota, nes tiesiog nespėja apsidirbti firmos, kurios turi aprūpinti reikiama įranga“, - tikino pašnekovas. Jis pasakojo, kad automobiliuose bus sumontuota reikiama įranga, navigacija ir bus priiminėjami signalai iš centrinės stoties. „Matys, kur važiuoti, turės racijas ir galės bendrauti ne tik su centru, bet ir su Šakiais, kurie bus tarpinė stotelė, registruos visus atvejus (rajono –red.)“, - sakė R. Lebedžinskas.

Nuogąstavimus, kad perdavus funkcijos vykdymą ims strigti greitosios darbas, R. Lebedžinskas nelinkęs dramatizuoti. Šakiai ne pirmas ir ne paskutinis rajonas, kuris tiesiog privalo įvykdyti numatytą centralizaciją. „Man gaila dispečerinėje dirbusių žmonių. Iš darbo teks atleisti keturis darbuotojus. Jiems buvo pasiūlyta dirbti brigadose, bet dėl sveikatos būklės jie to daryti negali“, - kalbėjo Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius.

Kur kas labiau nei centralizacija, R. Lebedžinską neramina emigracija. „Jei ir toliau tokiais kiekiais mažės gyventojų skaičius, atsitiks taip, kad reikės mažiau brigadų. Tuomet tokio punkto kaip Šakiai tiesiog neapsimokės išlaikyti ir mus prijungs prie pagrindinės stoties, kaip kai kur jau yra padaryta“, - mintimis dalijosi Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas. Pagal įstatymą, jei teritorijoje neužtikrinamas dviejų brigadų darbas, paslaugų teikimo funkcija turi būti perduota kitai paslaugas teikiančiai įstaigai. Šakiuose šiuo metu dirba trys brigados.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.