Gelgaudiškiečių svajonėms nelemta išsipildyti

Birželio 25 d. rajono savivaldybės taryba posėdyje ir vėl nepritarė Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos bendruomenės siekiui po savo stogu turėti galimybę įgyti vidurinį išsilavinimą.
 
Tarybos narys Algimantas Damijonaitis, kalbėjęs rajono savivaldybės tarybos socialdemokratų  frakcijos vardu, patikino, kad pritaria tokiam Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos bendruomenės siekiui, tačiau, jo manymu, šis klausimas buvo pradėtas spręsti ne nuo tos pusės. Pirmiausiai reikėjo pradėti kalbėtis ne su miesto gimnazija, o tartis su kaimo gimnazijomis, kuriose klasei suformuoti užtenka 15 mokinių.

Pasak rajono savivaldybės vicemero Edgaro Pilypaičio, Švietimo, kultūros ir sporto komitete buvo kalbėta ne tik apie Šakių „Žiburio“, bet ir apie Lukšių Vinco Grybo gimnaziją. Ją buvo pasiūlyta įrašyti kaip alternatyvą, kai Šakių „Žiburio“ gimnazija pateikė ne tik žodinį, bet ir raštišką tokio gimnazijos skyriaus steigimo atsisakymą. Vicemero teigimu, sprendimo projektas tarybos posėdžiui buvo vis tiek parengtas tik su Šakių „Žiburio“ gimnazija.

„Nors kaip gelgaudiškietė nusišalinau nuo balsavimo, tačiau galiu išsakyti savo nuomonę. Kadangi mokyklų steigėja yra rajono savivaldybė, todėl iš šalies žiūrint keistai atrodo gimnazijos atsisakymas steigti savo skyrių, – patikino tarybos narė Eglė Dragūnaitytė. – Manau, ką jai daryti, turėtų nurodyti steigėjai.“

Rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius nesuprato, kaip buvo galima įrašyti Lukšių Vinco Grybo gimnaziją, jei su ja nebuvo kalbėta. Be to, padarius išimtį gelgaudiškiečiams, tokius gimnazijų skyrius norėtų turėti ir kitos panemunės mokyklos.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus nuomone, steigti „Žiburio“ gimnazijos skyrių Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos patalpose yra netikslinga, nes pirmiausia tokio skyriaus įsteigimas sudarys prielaidas griauti jau egzistuojantį bei nusistovėjusį bendrojo ugdymo mokyklų tinklą ir mokinių srautus.

Klausimas dėl Šakių „Žiburio“ gimnazijos skyriaus steigimo nebuvo priimtas: prieš balsavo 12, už – 3, susilaikė – 7 tarybos nariai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.