Vaikai mokytis plaukti galės ir ateinančiais metais

baseinas pamokos
Nuotr. Vaikai užsiėmimų metu mokomi ne tik plaukti, bet ir saugiai elgtis vandenyje.

Šakių Jaunimo kūrybos ir sporto centras kartu su Švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvos plaukimo federacija iki gruodžio 31 d. vykdo mokinių, besimokančių pagal pagrindinio ugdymo programas, mokymo plaukti užsiėmimus 2–3 klasių mokiniams. Džiugu, jog projektas tęsis ir ateinančiais metais, jį finansuos rajono savivaldybė.
 
Kaip pasakojo plaukimo mokytojas Aurelijus Marčiulionis, iš visų užsiėmimuose dalyvaujančių mokinių šiek tiek plaukti mokėjo tik keli vaikai, o dabar be pagalbinių priemonių baseiną perplaukia pusė vaikų. Kadangi projektas tęsis, vaikų plaukimo įgūdžiai dar pagerės.

Anot A. Marčiulionio, blogiausia, ką tėvai gali padaryti, norėdami išmokyti vaikus plaukti, – įmesti juos į vandenį ir tikėtis, kad taip jų atžala išmoks. Per šitokią „pamoką“ vaikas gali patirti tokią traumą, jog vanduo taps didžiausias priešas visam likusiam gyvenimui.

Projekte dalyvauja šešių rajono mokyklų daugiau nei 70 pradinukų. Dukart per savaitę po 12 moksleivių iš Kidulių, Paluobių, Lukšių, Sintautų, Kriūkų ir Gelgaudiškio mokyklų mokosi plaukti ir kaip saugiai elgtis vandenyje. Mokykloms reikia pasirūpinti tik moksleivių atvežimu iki sporto centro.

Jau antrus metus Šakių JKSC dalyvauja Lietuvos plaukimo federacijos programos, skirtos pradinių klasių mokiniams, įgyvendinime. Jos metu, bendradarbiaujant su Kūno kultūros ir sporto departamentu, Švietimo ir mokslo ministerija, mokyklomis, dalis kūno kultūros pamokų yra skiriama plaukimo pratyboms. Taip mokyklinio amžiaus vaikai nemokamai įgyja pagrindinius plaukimo įgūdžius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.