Aptarė metodinės veiklos perspektyvas

Rugsėjo 14 d. Šakių rajono Metodinė taryba (metodinių būrelių pirmininkai) Zanavykų muziejuje rinkosi į susitikimą metodinės veiklos perspektyvoms aptarti.  

Kaip po susitikimo pranešė Šakių pedagoginės tarnybos (ŠPT) andragogė Danutė Aniulienė, vicemeras Darius Jakavičius pasidalino neraminančia gimstamumo mažėjimo statistika, linkėjo gerų mokslo metų. Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas pakvietė išlikti optimistais, o mažėjant krūviui pagalvoti apie galimybę persikvalifikuoti. Jis minėjo, jog mokytojų persikvalifikavimui pedagogams yra skiriama savivaldybės finansinė parama.
 
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjui buvo įteiktas kreipimasis, kurį pasirašė visi susirinkime dalyvavę metodinių būrelių pirmininkai. Kreipimesi prašoma visiems metodinių būrelių pirmininkams suvienodinti darbo apmokėjimą už papildomas rajono metodinio būrelio pirmininko pareigas, nežiūrint, kokioje rajono švietimo įstaigoje jie dirba.

Šakių ŠPT direktorė Diana Jazukevičienė aptarė ilgalaikių 40 valandų programų rašymo poreikį, priminė, kad tarnybos viena iš funkcijų – padėti mokytojams vykdyti metodinę veiklą, o Šakių ŠPT andragogė D. Aniulienė pasidžiaugė būrelių veiklų gausa.

Direktorė D. Jazukevičienė pasveikino Šakių ŠPT logotipo konkurso nugalėtoją Rasitą Gokdere ir įteikė žadėtą apdovanojimą. Logotipas netrukus pasirodys ir reprezentuos Šakių ŠPT.

Aptarus darbinius reikalus, būrelių pirmininkai Zanavykų muziejaus edukatorės Renatos Kutkienės buvo pakviesti medinių skrynučių dekoravimo edukacijai.

„Dekoruojant skryneles užsimezgė draugiški pokalbiai, netikėta veikla tarsi susiejo visų švietimo įstaigų atstovus, suteikė atokvėpio valandėlę, paskatino aptarti ir naujas veiklos galimybes“, – sako D. Aniulienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.