Bendradarbiaudami tikisi tobulėti

Sausio 19 d. Gelgaudiškio pagrindinėje mokykloje vyko seminaras „Matematinio samprotavimo mokymo(si) sistema mokykloje“, skirtas rajono matematikos ir pradinio klasių mokytojams.

Kaip praneša Gelgaudiškio mokyklos mokytoja Valda Ugenskienė, pranešimą skaitė mokslų daktarė Oksana Mockaitytė-Rastenienė, dirbanti Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Ugdymo mokslų institute ir turinti daugiau nei 20 metų pedagoginio darbo patirtį. Ji originalios lietuviškos matematikos mokymosi metodikos MATEMA bendraautorė, veda mokymus, dalyvauja projektuose ir pan. Lektorė atskleidė mokinių matematinio samprotavimo mokymosi sistemos posistemes, kurios apima, tarpusavyje sąveikaujančias pagrindimo, supratimo ir vertinimo grandis. Buvo aptartos esminį poveikį mokymosi kokybei turinčios veiklos.
 
Praktinio darbo patirtimis dalijosi ir Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos matematikos mokytoja metodininkė V. Ugenskienė ir pradinių klasių mokytoja metodininkė Violeta Mikelaitytė. V. Ugenskienės nuomone, SMART lentos funkcijos matematikos pamokose leidžia jas efektyviai panaudoti ugdymui, „SmartNotebook“ programos galimybės ir veiklos leidžia dirbti šiuolaikiškai, didinti mokinių mokymosi motyvaciją, tačiau pasirengimas tokioms pamokoms reikalauja daug mokytojo laiko ir resursų. Todėl rajono matematikės sutarė paruošti matematikos užduočių duomenų bazę ir aprobavus ją dalintis tarpusavyje.

Gelgaudiškyje vykęs renginys yra tradicinis, organizuotas jau vienuoliktą kartą.

„Mokydamiesi ir mokydami, bedraudami ir bendradarbiaudami tikimės tobulėti ir pasiekti geresnių matematikos rezultatų mūsų mokyklose“, – sako V. Ugenskienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.