Kasmetinėje konferencijoje dalyvavo ir Šakių dekanato tikybos mokytojai

Rugpjūčio 27 dieną Prienuose vyko tradicinė kasmetinė Vilkaviškio vyskupijos tikybos mokytojų ir katechetų rudens konferencija. Joje dalyvavo ir apie 20 Šakių dekanato tikybos mokytojų.  
 
Konferencijos, prasidėjusios Šv.Mišiomis Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje, dalyvius pasveikino vyskupas Rimantas Norvila. Ganytojas ragino susirinkusiuosius neprarasti vilties ir net sunkiausiose situacijose pasitikėti Dievu, jam pavedant ir naujuosius mokslo metus. „Būkite stiprūs, kad gyvenimo smulkmenos neišmuštų jūsų iš vėžių!“, - linkėjo vyskupas.

Tikybos mokytojai ir katechetai atlieka labai svarbų vaidmenį. Tai, kokius  pagrindus jie padeda per tikybos pamokas, priklauso tolimesnis vaikų dalyvavimas bažnyčios veikloje. Jie nejučiom į parapijos gyvenimą įtraukia ir savo tėvus, ir draugus. Homilijos metu, komentuodamas tos dienos Šventojo Rašto skaitinius, Prienų dekanato dekanas ir vietinės parapijos klebonas Jonas Baliūnas priminė, kad galima turėti itin stiprų žmogišką užnugarį, begalę pažinčių ir talentų, bet be Dievo palaimos vis tiek lydės nusivylimas ir nepasitenkinimas. „Mes vis ieškome tikrosios gyvenimo prasmės, ieškome toli. O reikia tik vieno – reikia tik Dievo artumo. Iš Viešpaties gauname ne tik sustiprinimą, bet ir konkrečias užduotis, tad su didžiuliu užsidegimu atlikime jas!“ – kalbėjo jis.

Konferencijos metu sesuo Daiva Kuzmickaitė skaitė pranešimą „Tikybos mokytojo vaidmuo kuriant atjautos civilizaciją“. Lektorė akcentavo įsijautimo į kito žmogaus rūpesčius svarbą, per tai atrandant ir patį žmogų, ir padedant jam tapti panašiu į Kūrėją. Pateikdama daugybę įtikinamų pavyzdžių lektorė įrodė, kad nėra nė vieno žmogaus, kurio sužeidimo, nusivylimo gyvenimu bei savimi ar Dievu negalėtų nugalėti nesavanaudiška artimo meilė ir laiko skyrimas kitam, esančiam visai šalia: namuose, gatvėje, mokykloje, parapijoje.

Kiek vėliau, vyskupijos Katechetikos centro vadovas kunigas Rytis Baltrušaitis pristatė popiežiaus Pranciškaus encikliką „Lumen fidei“ („Tikėjimo šviesa“), skirtą Tikėjimo metams. Kun. Rytis smulkiai išdėstė, į ką reikėtų atkreipti didesnį dėmesį, kai rugsėjo mėnesį pasirodys enciklikos vertimas, rekomendavo ją naudoti ir pamokų metu.

Konferencijos pabaigoje buvo pagerbti studijas baigę bei brandžius jubiliejus švenčiantys vyskupijos tikybos mokytojai. Pasibaigus sveikinimams, visi rinkosi agapėn, dalijosi metų įspūdžiais.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.