Startavo elektroninio moksleivio pažymėjimo eksperimentas

Nuo rugsėjo mėnesio penkiose Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos mokyklose pradėtas įgyvendinti daugiafunkcinių  elektroninių moksleivių pažymėjimų eksperimentas. Su elektroninio dienyno sistema susieta kortelė leis stebėti mokinių lankomumą,  nes tai bus raktas įeiti ir išeiti iš mokyklos. Taip pat joje bus įdiegta mini piniginė, maitinimo apskaita, bibliotekos abonementas, transporto bilietas ir kitos funkcijos.

Dabartinis mokinio pažymėjimas mokyklose – popierinė, laminuota kortelė, išduodama kiekvienų metų rugsėjo mėnesį. Šiandien ji nėra patikimas, saugus ir funkcionalus dokumentas. Inovatyvus ir funkcionalus elektroninis mokinio pažymėjimas – unikali galimybė be jokių investicijų kurti pažangesnę aplinką mokykloje ir palengvinti ugdymosi procesą.

Pagrindinės elektroninio moksleivio pažymėjimo funkcijos: asmens dokumentas, transporto bilietas, nuolaidų sistema, socialinio maitinimo apskaita. Taip pat veiks šios papildomos funkcijos: įėjimo kontrolė, mini piniginė, spintelės raktas, bibliotekos bilietas, su e-dienynu susieta motyvacijos kortelė, saugi sveikatos kortelė, neformaliojo ugdymo pažymėjimas. Jos padės atsikratyti ilgai trunkančio monotoniško darbo, tokio kaip atskirų sąrašų sudarinėjimas, jų peržiūra, taisymas.

Sistema pati sugeneruoja ataskaitas, kurias galima peržiūrėti, rūšiuoti, išrinkti norimą informaciją, o esant poreikiui – atspausdinti. Jei mokinys neateina į mokyklą – paprastai ir lengvai informuoti tėvus, todėl sumažėja atsakomybių klasės auklėtojams ir mokytojams. Įdiegus elektroninę piniginę – darbo sumažėja ir valgyklą aptarnaujančiam personalui.Visi duomenys – moksleivių pažymiai, išlaidos, mokyklos lankomumas, kelionės viešuoju transportu bus pasiekiami ir tėvams. Jei eksperimentas pavyks, tokius pažymėjimus žadama diegti ir kitose švietimo įstaigose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.