Taryba pritarė trijų rajono mokyklų modernizavimui

Rajono savivaldybės taryba sausio 30 dienos posėdyje nusprendė pritarti ir teikti dalyvauti 2014 metų Švietimo įstaigų modernizavimo programoje Lekėčių ir Kriūkų mokyklas bei Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnaziją. Investicijų projektą ir bendrosios ekspertizės išlaidas nuspręsta finansuoti iš rajono savivaldybės biudžeto lėšų.
 
Projekto rengimo metu gauti specialistų vertinimai ir teigiamos rajono savivaldybės administracijos Ūkio bei Biudžeto ir turto skyrių vedėjų išvados dėl to, kad Lekėčių, Kriūkų mokyklos ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija dalyvautų švietimo įstaigų modernizavimo programoje.

Lekėčių mokykloje reikia pakeisti šildymo ir vandentiekio sistemų vamzdynus, juos iškeliant  virš grindų. Taip pat numatyta apšiltinti stogą ir pakeisti jo dangą (iš viso 1600 kv. m), atlikti lauko sienų šiltinimą ir apdailą, ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupių mokiniams įrengti atskirus tualetus, pakeisti sporto salės langus  (14 vnt.) ir duris (4 vnt.). Šiems darbams atlikti reikės 700 tūkst. litų.

Kriūkų mokykloje svarbu pakeisti lauko duris, 16 kv. metrų langų, koridoriuose rekonstruoti šildymo sistemą, iškeliant virš grindų vamzdynus ir pakeičiant 48 vnt. radiatorių. Mokyklos modernizavimo metu  numatyta pakeisti 34 senas duris naujomis, taip pat atnaujinti 400 kv. metrų grindų koridoriuose, atliekant jų dažymo darbus. Šiems darbams finansuoti numatyta 295 tūkst. litų suma.

Iš išorės apšiltintoje Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijoje, patekusioje į modernizavimo programą, šešiuose kabinetuose būtų įrengta rekoperacinė ventiliacinė sistema, valgykloje ir katilinėje būtų pakeista 130 kv. metrų grindų ir sienų plytelių, kabinetuose 130 kv. metrų grindų. Be to, planuojama sumontuoti 480 kv. metrų pakabinamų lubų, pakeisti 20 kv. metrų  palangių, atlikti 1300 kv. metrų patalpų sienų dažymo darbus. Viskas kainuotų 300 tūkst. litų.

Iš visų programai skirtų lėšų kiekvienai įstaigai atskirai bus parengti techniniai projektai. Numatyta, kad investicijų projekto ir bendrosios ekspertizės išlaidų finansavimas savivaldybei kainuos apie 40 tūkst. litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.